Jak zaktualizować SBW-02 do najnowszego Firmware?

Jaroni

Szukam i szukam na forum i nie mogę znaleźć poradnika. Proszę o jakiś link do poradnika, jak zaktualizować urządzenie do najnowszego Firmware.
Z góry dziękuję
Patryk

Jaroni

Dziękuję za szybką odpowiedź.
Jestem teraz za granicą i czasami widzę w aplikacji supla (24.09), że urządzenie jest widoczne, połączone z WiFi, ale obecnie są kropki czerwone i tak samo jak się zaloguję do supla.org, to Moja SUPLA pokazuje mi, że Zamel w lokalizacji DOM jest rozłączony.
Czy można przeprowadzić aktualizację zdalnie, jak urządzenie będzie podłączone?
W cloud.supla widzę, że mam wersję oprogramowania 2.8.53. Pobrałem na wszelki wypadek z https://updates.supla.org/ najnowszą wersję 2.8.58, czy można ten plik samemu wgrać do urządzenia?
klew

Jaroni wrote: Wed Sep 18, 2024 12:00 pm Dziękuję za szybką odpowiedź.
Jestem teraz za granicą i czasami widzę w aplikacji supla (24.09), że urządzenie jest widoczne, połączone z WiFi, ale obecnie są kropki czerwone i tak samo jak się zaloguję do supla.org, to Moja SUPLA pokazuje mi, że Zamel w lokalizacji DOM jest rozłączony.
Czy można przeprowadzić aktualizację zdalnie, jak urządzenie będzie podłączone?
W cloud.supla widzę, że mam wersję oprogramowania 2.8.53. Pobrałem na wszelki wypadek z https://updates.supla.org/ najnowszą wersję 2.8.58, czy można ten plik samemu wgrać do urządzenia?
Jedyna opcja aktualizacji jest przez połączenie się z lokalną siecią Wi-Fi.
Pliku nie musisz pobierać, bo i tak nie da się go normalnymi sposobami wgrać (można programatorem, ale po co?).

Między wersją 2.8.53 a 2.8.58 był dodany jedynie fix na problem, który objawiał się tym, że urządzenie przy starcie się czasem zawieszało i trzeba było resetować zasilanie, aby wróciło. To był problem, który dotyczył jednej partii urządzeń. Jeśli u Ciebie on nie występuje, to ta aktualizacja nic nie wniesie.
Supla: bo GPIO to dopiero początek.
Jaroni

Po prostu lubię wszędzie mieć najnowsze oprogramowanie. Jak będę w domu to się tym pobawię.

Return to “ZAMEL SBW-02”