Cześć
mam problem z własną instancją po restarcie supla jedno z urządzeń zgłosiło konflikt:
Konflikt: Urządzenie zarejestrowało kanał innego typu (Wyzwalacz akcji - 11000) w miejsce obecnego.
Jak sobie z tym poradzić?
Darek
Własna instancja - Urządzenie zarejestrowało kanał innego typu
-
Zmieniałeś coś na urządzeniu (konfiguracja, update softu)?
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
-
zmieniałem typ kanału ale ze zwykłego wyłącznika na schodowy ale to było już dość dawno.
Być może od tego czasu nie restartowałem kontenerów z supla.
Softu urządzenia nie dotykałem ale przy restarcie kontenerów podbita została sama wersja supli-docker do 24.08
Urządzenie ma soft GG v7.18.04
Urządzenie ma status rozłączony więc z Cloud nie mogę nic z nim zrobić
Softu urządzenia nie dotykałem ale przy restarcie kontenerów podbita została sama wersja supli-docker do 24.08
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Zmiana w Cloud funkcji kanału nie wywołuje konfliktu.darius wrote: ↑Mon Sep 23, 2024 9:44 am zmieniałem typ kanału ale ze zwykłego wyłącznika na schodowy ale to było już dość dawno.
konlikt.PNG
Z komunikatu
Code: Select all
Konflikt: Urządzenie zarejestrowało kanał innego typu (Wyzwalacz akcji - 11000) w miejsce obecnego.
Jaki masz teraz zarejestrowany kanał (z napisem 'konflikt')?
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
-
Na starszym Cloud, konflikt kanałów mógł nie być pokazywany. Wtedy urządzenie było po prostu "offline".
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
Poniżej zrzut ekranu z kanałem który ma konflikt
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Jeszcze raz:
Aktualizacja Clouda tutaj nie ma nic do rzeczy. W Cloud jedynie raportowanie konfliktu zostało dodane. Wcześniej kanał wyglądałby jak "rozłączony".
Musiałeś coś zmienić na urządzeniu (np. dodałeś wyzwalacz akcji), albo aktualizowałeś soft na urządzeniu i z jakiegoś powodu zmieniła się tam kolejność dodawania kanałów.
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
usunąłem kanał z konfliktem i urządzenie się podpięło i faktycznie poprzestawiały się kanały
dalej nie rozumiem dlaczego ale działa dzięki za wskazówki
dalej nie rozumiem dlaczego ale działa dzięki za wskazówki
-
-
Usunąłem z Clouda. Nie całe urządzenie a tylko ten kanał z konfliktem (sekcja 3)
Po chwili urządzenie przeszło w stan online i pojawił się nowy kanał o zupełnie innym ID niż ten co miał konflikt.
Po chwili urządzenie przeszło w stan online i pojawił się nowy kanał o zupełnie innym ID niż ten co miał konflikt.