Zapisywanie danych . Zemel MEW

Przemek.brak79

Czy u Was zapisywanie HISTORII POMIARIÓW jako plik
xlsx zapisuje wszystkie dane co 10min? Chyba to błąd bo powinno to być zapisywane tylko to co sobie zaznaczę, czyli dzienny, co 1h , lub miesięczny co dzień.

Drugie pytanie to czy da się skasować tylko wybrane parametry a nie całą historię? np: aplikacja pokazuje mi energię oddaną do sieci a mnie to w ogóle nie interesuje , w dodatku kiedyś miałem cewki podpięte pod inną fazę i liczyło mi zużycie na
minusie tym samym nabiło mi energię oddano do sieci, co jest bzdurą bo nawet niema mi co oddawać. Dlatego brakuje możliwości wyzerowania tego lub wprowadzenia jakieś wartości na minusie lub plusie dla energi oddanej.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Przemek.brak79 on Sun Sep 29, 2024 7:37 pm, edited 1 time in total.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Przemek.brak79 wrote: Sat Sep 28, 2024 7:23 pm Czy u Was zapisywanie HISTORII POMIARIÓW jako plik
xlsx zapisuje wszystkie dane co 10min?
Dane pobierane są postaci RAW. Wykres nie ma wpływu na granulację. Być może dodamy opcję aby takie dane były pobierane nie z bazy, a z wykresu.
Przemek.brak79 wrote: Sat Sep 28, 2024 7:23 pm Drugie pytanie to czy da się składować tylko wybrane parametry a nie całą historię?
Można tylko wyłączyć składowanie historii napięcia, prądu, mocy czynnej i aberracji napięcia. Zresztą to jest domyślnie wyłączone.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Przemek.brak79

Czy da się skasować wybrane parametry, energię wysłaną. ?
Last edited by Przemek.brak79 on Thu Oct 10, 2024 3:19 am, edited 1 time in total.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Doprecyzuj pytanie.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Przemek.brak79

Czy da się skasować wybrane parametry ? np energię wysłaną,

Gdzie w aplikacji mogę sprawdzić sumę energi L1,L2,L3 pobranej z danego okresu?
Niema tak prostej rzeczy? Jest zakładka bieżący miesiac ale jak jest
11 dzień miesiąca to pokazuje zużycie tylko od 11
a nie całe 30 dni , lub chcę sumę 3 faz z 1 dnia , no nie ma.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Przemek.brak79 wrote: Thu Oct 10, 2024 3:26 am Gdzie w aplikacji mogę sprawdzić sumę energi L1,L2,L3 pobranej z danego okresu?
Niema tak prostej rzeczy? Jest zakładka bieżący miesiac ale jak jest
11 dzień miesiąca to pokazuje zużycie tylko od 11
a nie całe 30 dni , lub chcę sumę 3 faz z 1 dnia , no nie ma.
Najłatwiej to sprawdzić w zakładce z wykresami "historia". Jeśli chcesz sumę z 3 faz, to wybierz sobie "dane" na "bilans arytmetyczny". Następnie na samym wykresie masz do ustawienia "zakres" oraz "typ danych" (wczesniej to pole nazywało się "agregacja").
Jak ustawisz zakres, to na górne belce masz sumy energii pobranej (i oddanej) z tego okresu czasu.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “ZAMEL MEW-01”