Witam,
Zakupiłem gniazdko Gosund Sp111 w celu monitorowania napięcia w sieci. Ku mojemu zaskoczeniu co pewien czas pokazuje spadek napięcia do 0 Volt. Co jest nieprawdą gdyż prąd w domu jest. Poniżej zrzut ekranu.
W historii aberracji też pokazuje dużo spadków poniżej 0 V które trwają po kilka sekund.
Co może być problemem?
spadki napięcia wg Gosund
-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Przy rozłączaniu z serwerem chyba powinno być tak jak przy wyłączonym/restartowanym routerze.
Chyba powinny pojawiać się luki jak na poniższym zrzucie
Chyba powinny pojawiać się luki jak na poniższym zrzucie
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
To nie są luki tylko 0. Przy braku połączenia nie powinno być zer.
Takie zachowanie świadczy o jakimś problemie najprawdopodobniej w oprogramowaniu, lub (mniejsza szansa) problemie sprzętowym
Takie zachowanie świadczy o jakimś problemie najprawdopodobniej w oprogramowaniu, lub (mniejsza szansa) problemie sprzętowym
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
Polecam użyć opcji
Czy ta historia na pewno jest Ci potrzebna? Supla to projekt open source utrzymywany ze środków własnych. Jeśli ta historia nie jest Ci niezbędna, pomóż nam w oszczędzaniu cennej dla nas przestrzeni dyskowej poprzez zostawienie tej opcji wyłączonej.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Ja bym polecał poszukać w czym problem, zrobić poprawkę i dać PR do odpowiedniego repozytorium. Myślę, że osoba zarządzająca danym repozytorium, chętnie zaakceptuje taką formę wsparcia projektu open source;)
-
Uroki projektów open source, zostanie wrzucony i na tym się kończy
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Z reguły błędy w stylu "jeśli nie jest dostępny pomiar, ustaw 0" są robione już gdzieś po naszej stronie.
Ale nie wiem nawet jaka tam jest pomiarówka. Nie wiem gdzie jest problem. Pisałem ogólnie, aby zachęcić do kontrybuowania