Harmonogram zaawansowany

Hobo

Próbowałem utworzyć harmonogram j.w. i napotkałem niespodziewaną kwestię z tym związaną - udało się utworzyć harmonogram interwałowy o zadanej porze i wskazanym okresie, tyle że od pełnej godziny (*/30 10 * 1 1).
Gdy próbuję utworzyć identyczny harmonogram ale zaczynający się w konkretnej minucie to nie mogę go zapisać bo nie może zostać 'wyliczony' (15/30 10 * 1 1).
Przy tworzeniu tych harmonogramów wspierałem się kreatorem crontab.guru i tam zapis jest poprawny.
Do realizacji tego celu poradziłem sobie inaczej, więc można to potraktować jako prośbę o zwrócenie uwagi bo może wkradł się błąd w implementacji; chyba że ktoś wie jak.

@Admin - jeżeli to nie to forum to poproszę o przeniesienie.
-------------------------------------------------------------------------------
Jeśli nie uważałeś jak robiłeś to rób jak uważasz.
Jeśli uważałeś to bądź pewny tego co zrobiłeś.
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

Hobo wrote: Tue Oct 08, 2024 9:51 pm Gdy próbuję utworzyć identyczny harmonogram ale zaczynający się w konkretnej minucie to nie mogę go zapisać bo nie może zostać 'wyliczony' (15/30 10 * 1 1).
Przy tworzeniu tych harmonogramów wspierałem się kreatorem crontab.guru i tam zapis jest poprawny.
Na stronie crontab guru masz komunikat, że to nie jest standardowy zapis i może nie działać:
2024-10-09_08-45.png
Rozumiem, że chcesz aby było "co 30 min licząc od 15 minuty. Czyli paktyce chcesz to uruchomić o 15 i 45 minucie. Wystarczy więc zapis:
15,45 10 * 1 1
Lub:
15-59/30 10 * 1 1

Natomiast nie wiem co tutaj planowałeś, ale to się uruchomi o 10:15 i 10:45 w każdy poniedziałek stycznia.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Hobo

A widzisz... :)
Na stronie crontab guru masz komunikat, że to nie jest standardowy zapis i może nie działać:
- to zauważyłem
Jak to warto czasem posłuchać mądrzejszych od siebie :)
Dokładnie to planowałem ale z 'rozpędu' poleciałem schematem...
Dzięki za otwarcie oczu :shock:
Hobo

A jak 'podejść' do h.z. dla działania od g. 9 do SS0?
[edit}
Oczywiście w kontekście wątku czyli z interwałem.

Return to “Pomoc”