"Wybrakowana/częściowa" funkcjonalność wykresu

YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

W apce na wykresach temp. w domyślnym widoku można sobie płynnie jechać na boki palcem i pionową kreską i zmieniają się wartości w okienku na wykresie ale jeżeli się zmieni amplitudę wykresu lub jego zakres to ta funkcjonalność znika - pozostaje celowanie paluchem w konkretne punkty. Czy udostępnienie takiego ficzeru w całej rozciągłości to jakiś duży problem? Nie jest to kluczowe ale miłe dla UserExperience
YoMan
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

Chodzi o to, że jak powiększysz to wtedy jak przesuwasz palcem na boki to nie poruszasz tą chmurką z detalami tylko wykres przesuwa się na boki?
Duch__
Been thanked: 6 times

Mnie migają przez parę sekund szybko ikony przy odpalaniu aplikacji, telefon OPPO A79 5G, Android 14, Color OS 14.0, wersja app 24.10
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

mipolansk wrote: Wed Oct 09, 2024 1:34 pm Chodzi o to, że jak powiększysz to wtedy jak przesuwasz palcem na boki to nie poruszasz tą chmurką z detalami tylko wykres przesuwa się na boki?
Tak. Ale również jak zrobisz zoom wyłącznie na "y" , to na boki nie ma się co przesuwać a mimo wszystko nie działa też to pokazywanie etykiety
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Duch__ wrote: Wed Oct 09, 2024 2:00 pm Mnie migają przez parę sekund szybko ikony przy odpalaniu aplikacji, telefon OPPO A79 5G, Android 14, Color OS 14.0, wersja app 24.10
U mnie to samo :?
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

mipolansk wrote: Wed Oct 09, 2024 1:34 pm Chodzi o to, że jak powiększysz to wtedy jak przesuwasz palcem na boki to nie poruszasz tą chmurką z detalami tylko wykres przesuwa się na boki?
https://www.dropbox.com/scl/fi/gxejcowc ... j5sy3&dl=0

Faktycznie zlikwiduje się przesuwanie wykresu :(
YoMan

@mipolansk nie da się tak zrobić żeby wykres przesuwać dwoma palcami a jednym palcem tylko wartości ?
mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

Gitman wrote: Wed Oct 09, 2024 7:51 pm @mipolansk nie da się tak zrobić żeby wykres przesuwać dwoma palcami a jednym palcem tylko wartości ?
"Da się" to podchwytliwe pytanie :) odpowiem trochę wymijająco - do wykresów korzystamy z zewnętrznej biblioteki. Z tego co na szybko spojrzałem to nie ma prostej metody "zablokowania" gestów jednym palcem. Musiałbym zajrzeć w bebechy tej biblioteki i zobaczyć jak to tam wszystko działa.

Tak więc dać to się na pewno da, ale trochę trzeba pokombinować i aktualnie raczej nie będzie na to czasu ;)

Return to “Android”