Problem z działaniem lokalnie

karol1995

Cześć wszystkim, mam problem ostatnie czasy z działaniem przycisków lokalnie. Ostatnio srw było na czerwono i nie działał przycisk a dziś row zrobił się czerwony i przycisk w pokoju nie działał. Po wyłączeniu i właczeniu zasilania wszystko wraca do normy. Zasieg wifi na poziomie 70% w w.w urządzeniach. W czym może tkwić problem ?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

karol1995 wrote: Wed Oct 09, 2024 4:04 pm Cześć wszystkim, mam problem ostatnie czasy z działaniem przycisków lokalnie. Ostatnio srw było na czerwono i nie działał przycisk a dziś row zrobił się czerwony i przycisk w pokoju nie działał. Po wyłączeniu i właczeniu zasilania wszystko wraca do normy. Zasieg wifi na poziomie 70% w w.w urządzeniach. W czym może tkwić problem ?
Kiedyś był problem z niektórymi urządzeniami, że się zawieszały. Wtedy były offline i nic nie działało.
Aktualizacja softu ten problem naprawiała
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
karol1995

Ok, dzieki. Jutro sprawdze, chodź jestem pewien, że aktualizuję wszystko na bieżąco. Dzięki za odpowiedź :)
mgi

Też czasem mam taki problem z moimi SRW-01. Kiedyś było częściej potem był chwilę spokój, a teraz jakby objawiało się na nowo. Wszystkie SRW aktualizowane na bieżąco. Dodatkowo po którejś aktualizacji czasem następuje reset sterownika przy klikaniu przyciskami (z aplikacji nie udało się tego uzyskać), a moduł wtedy gubi stan położenia rolety i nie otwiera/zamyka jej do końca do czasu kiedy nie otworzy/zamknie się jej do końca, tak żeby znowu miał 0%na całkowitym otwarciu lub 100% na całkowitym zamknięciu. Pomaga tylko ponowne przestawienie do starego sposobu załączenia przekaźnika na 2x czasu otwarcia/zamkniecia.

Return to “Pomoc”