Witam czy podpowie ktoś czy da się, najlepiej na module sonoff uruchomić przekaźnik po dostarczeniu odpowiedniej ilości lub długości sygnałów impulsów.
Żeby bardziej zobrazować, potrzebuję by przekaźnik zwarł styki dopiero gdy sygnał wejściowy (sterujący) trwa np. 5sec ,a jeszcze lepiej gdy sygnał to sekwencja np. 5 impulsów. Czyli trzymam przełącznik 5 sekund urządzenie się uruchamia jeśli sygnał trwa krócej nie dzieje się nic lub gdy przekaźnik zliczy 5 sygnałów uruchamia się.
Sterowanie po ilości sygnałów.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Jeżeli się zmieścisz bodajże w 300ms pomiedzy impulsami to jest gotowe - multiklik i hołd na przytrzymanie (to sie nazywa w cloud Wyzwalacze akcji). Wygenerujesz z GG. Jeżeli potrzebujesz dłuższy czas to chyba bez pisania się nie obejdzie ( przynajmniej nic mi nie przychodzi do glowy)adamigo wrote: Fri Oct 11, 2024 9:25 pm Witam czy podpowie ktoś czy da się, najlepiej na module sonoff uruchomić przekaźnik po dostarczeniu odpowiedniej ilości lub długości sygnałów impulsów.
Żeby bardziej zobrazować, potrzebuję by przekaźnik zwarł styki dopiero gdy sygnał wejściowy (sterujący) trwa np. 5sec ,a jeszcze lepiej gdy sygnał to sekwencja np. 5 impulsów. Czyli trzymam przełącznik 5 sekund urządzenie się uruchamia jeśli sygnał trwa krócej nie dzieje się nic lub gdy przekaźnik zliczy 5 sygnałów uruchamia się.
YoMan