Dzisiejsza próba uruchomienia zakończyła się na:
ZAMEL GKW-01
LAST STATE: Config mode (1132), No connection to network (20), Wi-Fi: AP found but with incompatible authmode (at least WPA2 PSK is required)
Firmware: 24.06.01
I szczerze mówiąc nie wiem z czym problem. Pozostałe Suplowe urządzenia łączą się bez problemu. Chciałem ewentualnie zobaczyć czy mam najnowszy soft i ... wyszło mi, że mam nowszy od najnowszego (na https://updates.supla.org/ jest info o 24.05.02 a mój ma 24.06.01). Może ten soft jest problemem?
malarz
GKW-01 i problem z WiFi
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Komunikat mówi, że wymagany jest przynajmniej WPA2 PSK ustawiony na routerze Wi-Fi. Możliwe że tam masz włączone np tylko WPA. Poszukaj w ustawieniach routeramalarz wrote: Sun Oct 13, 2024 6:45 pm Dzisiejsza próba uruchomienia zakończyła się na:
ZAMEL GKW-01
LAST STATE: Config mode (1132), No connection to network (20), Wi-Fi: AP found but with incompatible authmode (at least WPA2 PSK is required)
Firmware: 24.06.01
I szczerze mówiąc nie wiem z czym problem. Pozostałe Suplowe urządzenia łączą się bez problemu. Chciałem ewentualnie zobaczyć czy mam najnowszy soft i ... wyszło mi, że mam nowszy od najnowszego (na https://updates.supla.org/ jest info o 24.05.02 a mój ma 24.06.01). Może ten soft jest problemem?
malarz
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
malarz
- Been thanked: 2 times
Rzeczywiście na jednym AP miałem WPA PSK. Pech chciał, że akurat z nim się łączył z tego pomieszczenia. Zmyliło mnie to, że starsze Suple działają mi bez problemu (a jedna z nich na pewno łączy się z tym AP, bo podstawowego nie łapała).klew wrote: Sun Oct 13, 2024 7:15 pm Komunikat mówi, że wymagany jest przynajmniej WPA2 PSK ustawiony na routerze Wi-Fi. Możliwe że tam masz włączone np tylko WPA. Poszukaj w ustawieniach routera
A z ciekawości - co z tą wersją firmware?
malarz
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Nie pamiętam teraz dokładnie, ale możliwe że na produkcję daliśmy nowszą wersjęmalarz wrote: Mon Oct 14, 2024 2:21 pmRzeczywiście na jednym AP miałem WPA PSK. Pech chciał, że akurat z nim się łączył z tego pomieszczenia. Zmyliło mnie to, że starsze Suple działają mi bez problemu (a jedna z nich na pewno łączy się z tym AP, bo podstawowego nie łapała).klew wrote: Sun Oct 13, 2024 7:15 pm Komunikat mówi, że wymagany jest przynajmniej WPA2 PSK ustawiony na routerze Wi-Fi. Możliwe że tam masz włączone np tylko WPA. Poszukaj w ustawieniach routera
A z ciekawości - co z tą wersją firmware?
malarz
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
malarz
- Been thanked: 2 times
To może warto zaktualizować numer na stronie z wersjami.klew wrote: Mon Oct 14, 2024 3:03 pm Nie pamiętam teraz dokładnie, ale możliwe że na produkcję daliśmy nowszą wersję
m
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.