GKW-01 i problem z WiFi

malarz
Been thanked: 2 times

Dzisiejsza próba uruchomienia zakończyła się na:

ZAMEL GKW-01
LAST STATE: Config mode (1132), No connection to network (20), Wi-Fi: AP found but with incompatible authmode (at least WPA2 PSK is required)
Firmware: 24.06.01

I szczerze mówiąc nie wiem z czym problem. Pozostałe Suplowe urządzenia łączą się bez problemu. Chciałem ewentualnie zobaczyć czy mam najnowszy soft i ... wyszło mi, że mam nowszy od najnowszego (na https://updates.supla.org/ jest info o 24.05.02 a mój ma 24.06.01). Może ten soft jest problemem?

malarz
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

malarz wrote: Sun Oct 13, 2024 6:45 pm Dzisiejsza próba uruchomienia zakończyła się na:

ZAMEL GKW-01
LAST STATE: Config mode (1132), No connection to network (20), Wi-Fi: AP found but with incompatible authmode (at least WPA2 PSK is required)
Firmware: 24.06.01

I szczerze mówiąc nie wiem z czym problem. Pozostałe Suplowe urządzenia łączą się bez problemu. Chciałem ewentualnie zobaczyć czy mam najnowszy soft i ... wyszło mi, że mam nowszy od najnowszego (na https://updates.supla.org/ jest info o 24.05.02 a mój ma 24.06.01). Może ten soft jest problemem?

malarz
Komunikat mówi, że wymagany jest przynajmniej WPA2 PSK ustawiony na routerze Wi-Fi. Możliwe że tam masz włączone np tylko WPA. Poszukaj w ustawieniach routera
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
malarz

klew wrote: Sun Oct 13, 2024 7:15 pm Komunikat mówi, że wymagany jest przynajmniej WPA2 PSK ustawiony na routerze Wi-Fi. Możliwe że tam masz włączone np tylko WPA. Poszukaj w ustawieniach routera
Rzeczywiście na jednym AP miałem WPA PSK. Pech chciał, że akurat z nim się łączył z tego pomieszczenia. Zmyliło mnie to, że starsze Suple działają mi bez problemu (a jedna z nich na pewno łączy się z tym AP, bo podstawowego nie łapała).

A z ciekawości - co z tą wersją firmware?

malarz
klew

malarz wrote: Mon Oct 14, 2024 2:21 pm
klew wrote: Sun Oct 13, 2024 7:15 pm Komunikat mówi, że wymagany jest przynajmniej WPA2 PSK ustawiony na routerze Wi-Fi. Możliwe że tam masz włączone np tylko WPA. Poszukaj w ustawieniach routera
Rzeczywiście na jednym AP miałem WPA PSK. Pech chciał, że akurat z nim się łączył z tego pomieszczenia. Zmyliło mnie to, że starsze Suple działają mi bez problemu (a jedna z nich na pewno łączy się z tym AP, bo podstawowego nie łapała).

A z ciekawości - co z tą wersją firmware?

malarz
Nie pamiętam teraz dokładnie, ale możliwe że na produkcję daliśmy nowszą wersję
malarz

klew wrote: Mon Oct 14, 2024 3:03 pm Nie pamiętam teraz dokładnie, ale możliwe że na produkcję daliśmy nowszą wersję
To może warto zaktualizować numer na stronie z wersjami.

m
klew

malarz wrote: Fri Oct 18, 2024 12:01 pm To może warto zaktualizować numer na stronie z wersjami.
Już poprawione

Return to “ZAMEL GKW-01”