Ponowne włączenie GUI podczas pracy.

Lucas

Czy da się włączyć dostępność GUI w inny sposób, niż przez tryb konfiguracyjny? Jakiś czas temu w jednym Loratap SC500W włączyłem za jednym razem SSL i wyłączyłem GUI podczas pracy. Niestety po restarcie moduł przestał łączyć się z chmurą (może za mało pamięci mu zostało). W sieci jest normalnie widoczny, ma swoje IP, ale GUI już nie jest dostępne, więc nic nie zmienię.

Niestety moduł jest w trudno dostępnym miejscu, a wejście w tryb konfiguracji zrobiłem z przycisku na obudowie. Zastanawiam się, czy pozostaje mi tylko fizycznie się do niego dostać, czy może jakąś komendą po http da się aktywować GUI ponownie?
krycha88

Uruchom tryb konfiguracyjny z clouda.
https://gui-generic-builder.supla.io/
Lucas

krycha88 wrote: Mon Oct 14, 2024 10:17 am Uruchom tryb konfiguracyjny z clouda.
To byłoby zbyt proste. Nie jestem w stanie, bo po włączeniu SSL i wyłączeniu GUI po restarcie przestał się łączyć z cloudem.
Mogłem najpierw włączyć SSL, a dopiero potem wyłączyć ewentualnie GUI, no ale...
klew

Lucas wrote: Mon Oct 14, 2024 12:34 pm To byłoby zbyt proste. Nie jestem w stanie, bo po włączeniu SSL i wyłączeniu GUI po restarcie przestał się łączyć z cloudem.
Mogłem najpierw włączyć SSL, a dopiero potem wyłączyć ewentualnie GUI, no ale...
Pamiętam jak kiedyś na zdalnej maszynie, wyłączyłem serwis odpowiadający za ssh :D
Lucas

klew wrote: Mon Oct 14, 2024 12:44 pm
Lucas wrote: Mon Oct 14, 2024 12:34 pm To byłoby zbyt proste. Nie jestem w stanie, bo po włączeniu SSL i wyłączeniu GUI po restarcie przestał się łączyć z cloudem.
Pamiętam jak kiedyś na zdalnej maszynie, wyłączyłem serwis odpowiadający za ssh :D
Też czasem odciąłem się całkowicie :) Tutaj dobrze, że chociaż działa sterowanie lokalne i nawet automat schodowy. Usunąłem jakiś czas temu moduł z clouda i myślałem, że zarejestruje się ponownie :( Gdyby nie działał całkowicie, to musiałbym się szybciej do niego dostać, a tak nie mam tylko sterowania z clouda i nie działają wyzwalacze akcji.

Return to “GUI Generic”