Połączenie Supli z Supla scripts. Jak to zrobić?
-
Witam jestem tu nowy. Przeglądam forum i nie potrafię znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Czy mogę w Supla scripts dać warunek jako iż scena z (Supli cloud) próbuje się wykonać i wtedy dopiero scena z Supli scripts zostanie wykonana? Chodzi mi dokładnie o to iż mam podpięta suplę pod google home i dzięki home wywołuje scenę z Supli. Steruje ona otwarciem/zamknięciem bramy. W bramie mam tylko i wyłącznie możliwość sterowania sekwencyjnego czyli otwórz/stop/zamknij jednym impulsem oraz mam czujnik otwarcia/zamknięcia bramy. I chcę utworzyc scenę "otwórz bramę" gdzie zostanie sprawdzony warunek czy brama jest zamknięta i wtedy scena zostanie wykonana, a gdy brama będzie otwarta scena zostanie przerwana przez niespełnienie warunku od czujnika. I analogicznie chce stworzyć komendę zamknij bramę. Opcjonalnie marzyło by mi się aby po wykonaniu sceny asystent głosowy zwrócił mi informacje zwrotna "otwieranie bramy" i gdy scena została nie wykonana przez warunek czujnika (brama otwarta) zwrócił mi informacje "brama otwarta". Z góry wielkie dzięki za pomoc i poświęcony czas na nakierowanie mnie w jakimś stopniu.
Last edited by thedomo5 on Sat Oct 19, 2024 7:20 am, edited 1 time in total.
-
Jeśli masz czujnik podpięty w konfiguracji pod bramę i poprawnie pokazuje się stan, to taka integracja z GH działa już od dawna bez udziału żadnych scen.
Po prostu "otwórz nazwa_bramy" i "zamknij nazwa_bramy".
A przynajmniej kiedyś gh to poprawnie obsługiwał, bo nie śledzę zmian tam i nie korzystam
A przynajmniej kiedyś gh to poprawnie obsługiwał, bo nie śledzę zmian tam i nie korzystam
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
Dzięki wielkie pomogło. Takie proste a mnie pokonało. Przypuszczam że odpowiedzi GH już bardziej z samym GH będę musiał powalczyć. Gdyby ktoś też miał proste rozwiązanie na odpowiedzi GH także z chęcią się z tym zapoznam.klew wrote: ↑Sat Oct 19, 2024 7:18 am Jeśli masz czujnik podpięty w konfiguracji pod bramę i poprawnie pokazuje się stan, to taka integracja z GH działa już od dawna bez udziału żadnych scen.
-
Niestety nie mam pojęcia jak generować własne komunikaty głosowethedomo5 wrote: ↑Sat Oct 19, 2024 7:33 am Dzięki wielkie pomogło. Takie proste a mnie pokonało. Przypuszczam że odpowiedzi GH już bardziej z samym GH będę musiał powalczyć. Gdyby ktoś też miał proste rozwiązanie na odpowiedzi GH także z chęcią się z tym zapoznam.
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?