Wejścia INW-01

Lucas

Jaka jest różnica w konfiguracji wejścia INW-01 jako monostabilne/bistabilne?
Według mnie w obu ustawieniach INW-01 zachowuje się tak samo. No może w powiadomieniach widziałem różnicę, ale już przekroczyłem limit 20/h na testach ;)

Wyobrażam sobie, że wejście monostabilne jest aktywne dopóki jest zwarte do +/-, a w bistabilnym jedno zwarcie do +/- powoduje aktywację wejścia, a ponowne zwarcie jego wyzerowanie.

Każdemu wejściu można wybrać jedną z góry przypisanych funkcji typu czujnik poczty/otwarcia bramy, itp. Czy nie można zrobić do wyboru wejścia (czujnika) bez z góry zdefiniowanej opcji, np. wejście 1,2,3,4? Wiem, że mogę zmienić ikonę i opis i w aplikacji będzie ok, ale jakoś w cloudzie tak dziwnie wygląda np. czujnik poczty, gdy wykorzystywany jest do czegoś innego.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Lucas wrote: Tue Oct 22, 2024 5:34 pm Jaka jest różnica w konfiguracji wejścia INW-01 jako monostabilne/bistabilne?
Według mnie w obu ustawieniach INW-01 zachowuje się tak samo. No może w powiadomieniach widziałem różnicę, ale już przekroczyłem limit 20/h na testach ;)

Wyobrażam sobie, że wejście monostabilne jest aktywne dopóki jest zwarte do +/-, a w bistabilnym jedno zwarcie do +/- powoduje aktywację wejścia, a ponowne zwarcie jego wyzerowanie.

Każdemu wejściu można wybrać jedną z góry przypisanych funkcji typu czujnik poczty/otwarcia bramy, itp. Czy nie można zrobić do wyboru wejścia (czujnika) bez z góry zdefiniowanej opcji, np. wejście 1,2,3,4? Wiem, że mogę zmienić ikonę i opis i w aplikacji będzie ok, ale jakoś w cloudzie tak dziwnie wygląda np. czujnik poczty, gdy wykorzystywany jest do czegoś innego.
Te ustawienia dotyczą zdarzeń generowanych przez wyzwalacz akcji. Na czujnik binarny nie mają wpływu
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Lucas

klew wrote: Tue Oct 22, 2024 5:45 pm Te ustawienia dotyczą zdarzeń generowanych przez wyzwalacz akcji. Na czujnik binarny nie mają wpływu
Tak mi się wydawało, bo tylko w powiadomieniach widziałem różnicę. Szkoda, że pojedynczym impulsem nie można wyzwolić wejścia na stałe i skasować go przez aktywację innego wejścia lub przez reakcję z innego urządzenia.
Luther

Cześć,
Czy taki zasilacz może być do INW-01, czy lepiej na szynę szukać innego?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
3x Pnw-01, 2x Row-01, 2x Row-02, 1x Row-07, 1x Slw-02, 1x Diw-01, Slw-01, Lew-02, Lew-01
Lucas

Tak. INW-01 można zasilać od 6-24V. Ja używam 12V, bo takie miałem dostępne. Wskazanym przez Ciebie zasilaczem zasilisz nawet więcej niż jednego INW-01.

Return to “ZAMEL INW-01”