Problemy z ROW 02M

Patryk966

Cześć,
Jestem nowym użytkownikiem sterownika ROW02m, mam do niego podłączone oświetlenie zewnętrzne na ustawionym harmonogramie.
Oświetlenie podpięte do dwóch jego kanałów (kanał 1-podjazd, kanał 2-teren). Oświetlenie załącza się zgodnie z zegarem astronomicznym a w weekendy powinno wyłączać się o godzinie 23. Wczoraj jednak wracam do domu po północy a światła dalej się świecą, a było już po północy. Na supla cloud po wejściu w harmonogram- czas wyłączenia, ujżałem na czerwono komunikat że o 23;10 próba wyłączenia oświetlenia zakończyła się niepowodzeniem. Dla obu kanałów, był ten sam komunikat.
Połączenie z internetem było, drugi sterownik sbw do bramy działał w tym czasie prawidłowo, w supla cloud włączona opcja 'powtórz gdy niewykonane '.
Ogólnie usunąłem oba harmonogramy i przypisałem na nowo, ale co mogło być powodem takiego zdarzenia?
kiler88

Najprawdopodobniej moduł stracił połączenie, może jest na granicy zasięgu WiFi, sprawdź co pokazuje i w apce.
Załóż sobie też konto na https://scripts.supla.io/login, będziesz lepiej widział co i kiedy rozłącza.
mmiikk

Tak jak kolega wyżej pisał, moduł sie rozłączył, dlatego ja dodatkowo mam w harmonogramie awaryjne wyłączenie wszystkich świateł o 3 w nocy, jakby któreś się nie wyłączyło ze swoim harmonogramem co się czasem zdarza
Patryk

Patryk966 wrote: Mon Oct 28, 2024 12:28 pm Ogólnie usunąłem oba harmonogramy i przypisałem na nowo, ale co mogło być powodem takiego zdarzenia?
Możliwe, że:
viewtopic.php?p=188722#p188722
robertklepacki94

Jak powyżej trafiłeś pewnie na aktualizacjię serwerów, wtedy przez parę minut urzadznia sią offline.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
Patryk966

Faktycznie bardzo fajna opcja z tym scrips supla.

Czy jeśli zdubluje komendę 'wylącz' w harmonogramie to nic się nie będzie działo, system nie zgłupieje jeśli będę miał taką konfigurację;
Włącz -o zachodzie słońca
Wyłącz - np. 22;00
i wyłącz po raz drugi tak asekuracyjne np. o północy?
kiler88

Nic złego się nie stanie, jeśli nie wyłączy z jakiegoś powodu o 22, to wyłączy w takim przypadku o 24, jeśli oczywiście będzie wtedy internet i moduł będzie połączony z WiFi.

Return to “ZAMEL ROW-02m”