Czujnik temperatury z sondą wifi

Irek2024

Witam potrzebuje porady, czy ktoś może doradzić jak zrobić taki czujnik temperatury supla term 01 z tego co kojarzę to był na usb czy to naprawdę tak działa jak on jest sparowany nie zabardzo kumam to jest niby zwykle wejście usb na końcu sondą do temperatury, ktoś pomoże?ktoś umie zrobić taki czujnik?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Irek2024

. Proszę o pomoc dziękuję bardzo
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Irek2024

Najwyraźniej nie jest to zwykle usb ok ale czy ktoś z was umie zrobić taki czujnik?
Irek2024

To inaczej będzie mi dużo łatwiej czy każdy przekaźnik wifi ktory umożliwia włącznie i wyłącznie, jak podłącze to tego sondy od temperatury to tak samo zadziała kuma ktoś o co mi chodzi 😂dziwnie się tu pisze jak ktoś kuma a chciałby pomoc proszę o zapisanie na telefon mój nr telefonu SMS lub WhatsApp bez różnicy 572735945 dziękuję bardzo
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

https://pl.aliexpress.com/item/10050069 ... Redirect=y

Wystarczy to czyli konwerter + ESP-01 + DS + jakaś wydrukowana obudowa
Patryk

@Irek2024
To co pokazujesz na scren-ach to pewnie jakiś filmik.

Podejrzewam, że w środku tego "pendrive" jest "układ elektroniczny" oparty na esp8266.
Zdarzają się takie "moduły" na aliexpes.

Wtedy do takiego "modułu" trzeba wgrać oprogramowanie SUPLI, podłączyć czujnik temperatury np: DS18B20 i ma się to co na tym filmiku.
Kiedyś coś podobnego kupiłem na ali:
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Patryk wrote: Tue Nov 05, 2024 10:20 pm @Irek2024
To co pokazujesz na scren-ach to pewnie jakiś filmik.

Podejrzewam, że w środku tego "pendrive" jest "układ elektroniczny" oparty na esp8266.
Zdarzają się takie "moduły" na aliexpes.

Wtedy do takiego "modułu" trzeba wgrać oprogramowanie SUPLI, podłączyć czujnik temperatury np: DS18B20 i ma się to co na tym filmiku.
Kiedyś coś podobnego kupiłem na ali:
To są screeny z YT z shortów. Ten dongle USB co podałes też by się nadawał ale jak to zflashować? Trzeba kabelki lutować?
Patryk

djalex wrote: Tue Nov 05, 2024 10:24 pm
To są screeny z YT z shortów. Ten dongle USB co podałes też by się nadawał ale jak to zflashować? Trzeba kabelki lutować?
Nie trzeba "kabelków".
Programuje się go przez USB.
Tylko, że ja kupiłem to już z trzy lata temu, i nie spotkałem się już ostatnio z tymi "modułami".
Te poniżej były kupione ok. dwa lata temu:
Pietras81
Been thanked: 1 time

Można kupić coś takiego
https://pl.aliexpress.com/item/32992697 ... ry_from%3A

wgrywasz suple drukujesz obudowę i masz gotowca.
https://pietras-81.aqi.eco/

Return to “Ogólna dyskusja”