Sterownik SBW 02

Leszek1977

Cześć wszystkim.
Jestem początkującym suplowiczem :D i potrzebuję pomocy przy spięciu dwóch napędów bram Nice Robus 600 pod sterownik zamek supla SBW 02. Znalazłem w internecie sposób podłączenia sterownika do 1 pierwszej bramy i to jest ok. Sterownik podłączony do napędu w pierwszej bramie, zasilanie A1 do lewy styk przyłącza PP oraz styku 11 sterownika. A2 do prawy styk STOP. Sterowanie lewy styk PP do 11 sterownika a prawy do styku 14 sterownika. Prawe wyjście przyłącza SCA do wejścia IN1 sterownika.
Problem jest w podłączeniu drugiej bramy, a właściwie przy czytaniu stanu bramy. Patrząc na schemat, w celu umożliwienia czytania stanu, chciałbym połączyć ze sobą prawy styk przyłącza STOP czyli minus pierwszej i drugiej bramy, oraz prawy styk przyłącza SCA drugiej bramy z wejściem IN2 sterownika. Czy takie połączenie jest poprawne i umożliwi czytanie stanu drugiej bramy ? Zastanawiam się czy nie lepiej by było zastosować jakąś separację. Czy ktoś przerabiał ten temat?? Proszę o podpowiedź :D
pzygmunt

Napisałeś w 5 wątkach o tym samym. 4 musiałem usunąć jako duplikat, a w jednym wczoraj napisałem Ci odpowiedź.
viewtopic.php?p=189718#p189718