Na wstępie chciałem się przywitać, ponieważ jest to mój pierwszy post na forum.
Mam już trochę urządzeń z Suplą zainstalowane i ogólnie działają bez zarzutu. Jednak ostatnio chciałem sobie skonfigurować grupy kanałów pod oświetlenie na zewnątrz i napotkałem pewien problem: Na dwóch różnych identyfikatorach dostępu stan grup kanałów jest różny - niektóre grupy pokazują urządzenia online na pierwszym ID, a na drugim jest pokazane jako offline i vice versa (oba ID mają przypisaną lokalizację "Podwórko" i widzą te same kanały).
Na screenie nr 1 i 2 - widać jak to wygląda z różnych identyfikatorów.
Co ciekawe odkryłem pewną zależność, grupa pokazuje status poprawnie na tym identyfikatorze który był aktualnie zalogowany w momencie tworzenia grupy, ale na tym drugim który był nieaktywny status jest offline - na screenie nr 3 i 4 miałem zalogowany drugi identyfikator dostępu podczas tworzenia grupy w cloud.
Jeszcze jedna rzecz która mnie zastanawia - grupy, poza jedną pokazują że cześć kanałów jest offline, a to nie jest prawda - wszystkie kanały wchodzące w skład grup są online (ogólnie mam kanały które są offline w innych lokalizacjach, ale nie należą do tych grup).
Używam aplikacji na Androidzie (najnowsza wersja w Google Play) i publicznej chmury. Nie wiem czy to jest jakiś bug w oprogramowaniu, czy ja coś źle konfiguruje, będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Dziwne zachowanie grup kanałów
-
rasz
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
rasz
Oba identyfikatory mają dostęp do wszystkich kanałów w grupach.
Zrobiłem kilka prób i wychodzi na to że błąd się pojawia wtedy gdy dodam do aplikacji drugi identyfikator dostępu. Kiedy w aplikacji mam dodany jeden ID aplikacja wszystko pokazuje poprawnie. Ale kiedy do tej samej aplikacji dodam drugie konto i zaloguje się na drugim ID to wtedy to drugie konto widzi grupy offline.
Zalogowanie się na innym telefonie działa poprawnie - status jest dobrze wyświetlany. Problem występuje gdy zalogowane są 2 identyfikatory na tym samym telefonie.
Według mnie to jest jakiś problem z obsługą dwóch kont z dwoma ID przypisanymi do jednego maila.
@pzygmunt mogę Ci wysłać na pw e-mail i serwer na którym jest konto abyś próbował to zweryfikować?
Zrobiłem kilka prób i wychodzi na to że błąd się pojawia wtedy gdy dodam do aplikacji drugi identyfikator dostępu. Kiedy w aplikacji mam dodany jeden ID aplikacja wszystko pokazuje poprawnie. Ale kiedy do tej samej aplikacji dodam drugie konto i zaloguje się na drugim ID to wtedy to drugie konto widzi grupy offline.
Zalogowanie się na innym telefonie działa poprawnie - status jest dobrze wyświetlany. Problem występuje gdy zalogowane są 2 identyfikatory na tym samym telefonie.
Według mnie to jest jakiś problem z obsługą dwóch kont z dwoma ID przypisanymi do jednego maila.
@pzygmunt mogę Ci wysłać na pw e-mail i serwer na którym jest konto abyś próbował to zweryfikować?
-
rasz
Cieszę się że mogłem pomóc, ja również dziękuje za szybkie rozwiązanie problemu