Glowna strona - bug i pomyl przy okazji.

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
PawelGawel

Dwa tematy :

Glowna strona na cloud.supla - tam gdzie mamy wszystkie swoje urzadzenia w postaci kafelek Image

Zauwazylem ze po update'cie firmwaru nie aktualizuje tej informacji na kafelku - po wejsciu w szczegoly urzadzenia jest ok . Na glownym pulpicie informacja aktualizuje sie dopiero po wylogowaniu

Drugi temat - pomysl - mozemy dorobic ( dodac/ nie zmieniac ) widok w trybie listy urzadzen ? Przy killkudziesieciu kafelkach zaczyna mi doskwierac taki uklad kosteczek :roll:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
lesny8

A odświeżenie przez F5 Ci nie działało?
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
PawelGawel

prawde mowiac nie wymuszalem F5 ale przeskakiwalem "setke" opcji w ciagu X minut i na glowym panelu zawsze wisi stary firmware - zrobilem moze 10-15 urzadzen od wczoraj i czasami trace pewnosc czy juz zrobilem update czy nie - musze wejsc w szczegoly urz, lub sie calkiem wylogowac :/ Mam jeszcze troche do updatu - lacznie z takimi starymi gdzie nie restartuja sie samoczynnie ( 2.7.xxx ) i biegam po domu zrzucajac bezpieczniki i rozkrecajac sciany :oops:
PawelGawel

lesny8 wrote: Sun Nov 17, 2024 11:46 am A odświeżenie przez F5 Ci nie działało?
Kur...czaki.... takie to nie intuicyjne ??? Jak wymusze F5 to przeładuje poprawnie .Od kiedy tak sie oglada strony www :mrgreen: :shock:
lesny8

Tylko zapytałem ;) bo napisałeś, że poprawną wersję dopiero pokazuje po ponownym logowaniu :P
Też uważam, że nie powinno tak być, nie wiem tylko czy po dłuższej chwili się to nie zmienia, nie sprawdzałem.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
PawelGawel

nie no.. jezeli po 10-20 minutach wracasz do modulu ktorego robiles dwie linijki wyzej a on dalej pokazuje ze stary firmware - nie wpadlem na to zeby porownywac na ekranie z detalami - to juz chyba wystarczajaco dlugo zeby ta inforamacja sie przeladowala. Dopiero przy ktoryms module zauwazylem ze rzekomo wchodze na 192.168.4.1 zeby go zaktualizowac a on pisze ze jest juz zrobiony - no i zaczalem czytac ktora strona co do mnie pisze
kris.gie

Coś w tym musi być. Ja zauważyłem, że w obecnym cloudzie nie zmienia się kolejność kafelków mimo klikania w różne opcje: a-z, ostatnie połączenie, zarejestrowany, itd... Za chiny nie mogę wrócić do kolejności którą miałem kiedyś, przed aktualizacją clouda.
klew

Aktualnie Cloud nie przeładowuje informacji o urządzeniach (w tym wersji softu). Wynika to z założenia, że wersja softu to nie jest coś, co się często zmienia, więc nie ma co zapychać serwera cyklicznymi pytaniami o to.

Dlatego F5 działa i przelogowanie też działa - bo te operacje ładują wszystko od nowa.

Usprawnimy to w taki sposób, że ponowne wejście w listę urządzeń będzie te dane przeładowywać. Także samo nadal się nie zaktualizuje, ale jak ktoś będize na różne strony w Cloud wchodził, to powrót na listę urządzeń odświeży te dane.
Gitman

kris.gie wrote: Mon Nov 18, 2024 6:48 am Coś w tym musi być. Ja zauważyłem, że w obecnym cloudzie nie zmienia się kolejność kafelków mimo klikania w różne opcje: a-z, ostatnie połączenie, zarejestrowany, itd... Za chiny nie mogę wrócić do kolejności którą miałem kiedyś, przed aktualizacją clouda.
@klew a to ? Mam to samo jakoś bardzo mi to nie przeszkadza ale jak już padło pytanie to się dołączam.
klew

Gitman wrote: Wed Nov 20, 2024 6:39 pm
kris.gie wrote: Mon Nov 18, 2024 6:48 am Coś w tym musi być. Ja zauważyłem, że w obecnym cloudzie nie zmienia się kolejność kafelków mimo klikania w różne opcje: a-z, ostatnie połączenie, zarejestrowany, itd... Za chiny nie mogę wrócić do kolejności którą miałem kiedyś, przed aktualizacją clouda.
@klew a to ? Mam to samo jakoś bardzo mi to nie przeszkadza ale jak już padło pytanie to się dołączam.
Sprawdzam i u mnie Cloud normalnie sortuje.
Jedyna "zmiana" jest dla Auraton Boxa, gdzie doszedł widok na poszczególne urządzenia i tam sortowanie działa tylko w obrębie danego urządzenia - natomiast same urządzenia nie są sortowane.

Także wrzućcie proszę screeny co dokładnie nie działa, bo ja tego nie widzę :P

Return to “Pomysły i koncepcje”