Program

Studzien

Witam zauważyłem taki problem że samoczynnie przełacza sie z trybu program na tryb ręczny, czy komuś tez tak się dzieje?
cinas

W cloud przełącz opcję
Zmiana temperatury docelowej przełącza w tryb manualny
klew

Studzien wrote: Mon Nov 18, 2024 9:04 am Witam zauważyłem taki problem że samoczynnie przełacza sie z trybu program na tryb ręczny, czy komuś tez tak się dzieje?
To jest chyba ten sam problem, co opisany tutaj: viewtopic.php?t=16203

W kolejnej wersji softu będzie na to poprawka.
cinas

Właśnie sprawdziłem u siebie i faktycznie HM w cloud przełącza Zmiana temperatury docelowej przełącza w tryb manualny na ON a było na OFF
I dodatkowo gubi Przełącznik pompy i Przełącznik źródła ciepła lub chłodu było ustawione a aktualnie pola puste
klew

cinas wrote: Tue Nov 19, 2024 7:06 am Właśnie sprawdziłem u siebie i faktycznie HM w cloud przełącza Zmiana temperatury docelowej przełącza w tryb manualny na ON a było na OFF
I dodatkowo gubi Przełącznik pompy i Przełącznik źródła ciepła lub chłodu było ustawione a aktualnie pola puste
Pokaż proszę krok po kroku ze screenami co robisz i co się samo zmienia.
Ten problem co dałem do niego link, nie ma żadnego wpływu na samoczynną zmianę konfiguracji
cinas

Wczoraj na 100% ustawiałem a dziś widok na zdjęciu 1 , zdjęcie 2 ustawione ponownie

Edit , wykonałam zdalny restart box i ponownie stan jak na zdjęciu 1 pompa i źródło wyłączone , Zmiana temperatury docelowej przełącza w tryb manualny włączona
Jeszcze jedno czy jak zrobię Dostosowanie temperatury na czujniki HM to na wyświetlaczu ma być skorygowana temperatura ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew

cinas wrote: Tue Nov 19, 2024 7:38 am Wczoraj na 100% ustawiałem a dziś widok na zdjęciu 1 , zdjęcie 2 ustawione ponownie
A wiesz jak to powtórzyć? HM sam sobie konfiguracji nie przestawia.
Dużo bardziej prawdopodobne jest, że coś sam zmieniłeś, albo ustawiłeś tak jak piszesz, ale nie kliknąłeś "zapisz", albo kliknąłeś, ale cloud odrzucił zapis i nie zauważyłeś komunikatu o błędzie
cinas

klew wrote: Tue Nov 19, 2024 7:44 am
cinas wrote: Tue Nov 19, 2024 7:38 am Wczoraj na 100% ustawiałem a dziś widok na zdjęciu 1 , zdjęcie 2 ustawione ponownie
A wiesz jak to powtórzyć? HM sam sobie konfiguracji nie przestawia.
Dużo bardziej prawdopodobne jest, że coś sam zmieniłeś, albo ustawiłeś tak jak piszesz, ale nie kliknąłeś "zapisz", albo kliknąłeś, ale cloud odrzucił zapis i nie zauważyłeś komunikatu o błędzie
Bez problemu można to powtórzyć zapisuję i restart boxa
Jak bym nie zapisał to na dole screena było by zapisz
Po zapisaniu i ponownym wejściu w HM jest OK , restart boxa i mam ponownie wszystko wyłączone
Bramka produkcyjna
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
cinas

Na szybko sprawdziłem na zestawie testowym również ten problem występuje
klew

cinas wrote: Tue Nov 19, 2024 8:27 am Na szybko sprawdziłem na zestawie testowym również ten problem występuje
Ok, dzięki za zgłoszenie i sprawdzenie. Sprawdzę czy u mnie występuje to samo i jeśli tak, to poprawię. Jeśli nie, to będziemy szukać dalej, aż znajdziemy :)

Return to “AURATON Heat Monitor”