Program
-
Witam zauważyłem taki problem że samoczynnie przełacza sie z trybu program na tryb ręczny, czy komuś tez tak się dzieje?
-
W cloud przełącz opcję
Zmiana temperatury docelowej przełącza w tryb manualny
Zmiana temperatury docelowej przełącza w tryb manualny
-
To jest chyba ten sam problem, co opisany tutaj: viewtopic.php?t=16203Studzien wrote: Mon Nov 18, 2024 9:04 am Witam zauważyłem taki problem że samoczynnie przełacza sie z trybu program na tryb ręczny, czy komuś tez tak się dzieje?
W kolejnej wersji softu będzie na to poprawka.
-
Właśnie sprawdziłem u siebie i faktycznie HM w cloud przełącza Zmiana temperatury docelowej przełącza w tryb manualny na ON a było na OFF
I dodatkowo gubi Przełącznik pompy i Przełącznik źródła ciepła lub chłodu było ustawione a aktualnie pola puste
I dodatkowo gubi Przełącznik pompy i Przełącznik źródła ciepła lub chłodu było ustawione a aktualnie pola puste
-
Pokaż proszę krok po kroku ze screenami co robisz i co się samo zmienia.cinas wrote: Tue Nov 19, 2024 7:06 am Właśnie sprawdziłem u siebie i faktycznie HM w cloud przełącza Zmiana temperatury docelowej przełącza w tryb manualny na ON a było na OFF
Ten problem co dałem do niego link, nie ma żadnego wpływu na samoczynną zmianę konfiguracji
-
Wczoraj na 100% ustawiałem a dziś widok na zdjęciu 1 , zdjęcie 2 ustawione ponownie
Edit , wykonałam zdalny restart box i ponownie stan jak na zdjęciu 1 pompa i źródło wyłączone , Zmiana temperatury docelowej przełącza w tryb manualny włączona
Jeszcze jedno czy jak zrobię Dostosowanie temperatury na czujniki HM to na wyświetlaczu ma być skorygowana temperatura ?
Edit , wykonałam zdalny restart box i ponownie stan jak na zdjęciu 1 pompa i źródło wyłączone , Zmiana temperatury docelowej przełącza w tryb manualny włączona
Jeszcze jedno czy jak zrobię Dostosowanie temperatury na czujniki HM to na wyświetlaczu ma być skorygowana temperatura ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
A wiesz jak to powtórzyć? HM sam sobie konfiguracji nie przestawia.cinas wrote: Tue Nov 19, 2024 7:38 am Wczoraj na 100% ustawiałem a dziś widok na zdjęciu 1 , zdjęcie 2 ustawione ponownie
Dużo bardziej prawdopodobne jest, że coś sam zmieniłeś, albo ustawiłeś tak jak piszesz, ale nie kliknąłeś "zapisz", albo kliknąłeś, ale cloud odrzucił zapis i nie zauważyłeś komunikatu o błędzie
-
Bez problemu można to powtórzyć zapisuję i restart boxaklew wrote: Tue Nov 19, 2024 7:44 amA wiesz jak to powtórzyć? HM sam sobie konfiguracji nie przestawia.cinas wrote: Tue Nov 19, 2024 7:38 am Wczoraj na 100% ustawiałem a dziś widok na zdjęciu 1 , zdjęcie 2 ustawione ponownie
Dużo bardziej prawdopodobne jest, że coś sam zmieniłeś, albo ustawiłeś tak jak piszesz, ale nie kliknąłeś "zapisz", albo kliknąłeś, ale cloud odrzucił zapis i nie zauważyłeś komunikatu o błędzie
Jak bym nie zapisał to na dole screena było by zapisz
Po zapisaniu i ponownym wejściu w HM jest OK , restart boxa i mam ponownie wszystko wyłączone
Bramka produkcyjna
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Na szybko sprawdziłem na zestawie testowym również ten problem występuje
-
Ok, dzięki za zgłoszenie i sprawdzenie. Sprawdzę czy u mnie występuje to samo i jeśli tak, to poprawię. Jeśli nie, to będziemy szukać dalej, aż znajdziemycinas wrote: Tue Nov 19, 2024 8:27 am Na szybko sprawdziłem na zestawie testowym również ten problem występuje