Żaluzje fasadowe sterowanie i ustawienia

Rem125

Znalazłem nowy problem w ustawieniach harmonogramów. Problem polega na tym że jeżeli chcę sterować samymi lamelami tak aby żaluzje fasadowe działały poprawnie w pozycji 'Zmień procent do' muszę wpisać 0 oraz w poycji 'Zmień nachylenie do' dowolną wartość np 53%. To po zapisaniu ustawionych parametrów ponownym wejściu w ustawienia, ustawiane parametry są już nie widoczne. Mało tego jeżeli cokolwiek chcę zmienić i na nowo zapisać to muszę te parametry znowu wprowadzić. Przez to że nie widać tych parametrów nie pamiętam co wpisałem. Dzieje się to na różnych przeglądarkach i na różnych systemach.
Po mimo, iż parametry są nie widoczne harmonogramy wykonują się prawidłowo.
Problem znika jak w pozycji 'Zmień procent do ' wpiszę cyfrę 1 oraz w poycji 'Zmień nachylenie do' dowolną wartość np 53% to po zapisaniu i ponownym wejściu w ustawienia dane są widoczne ale żaluzje fasadowe zamkną się i dopiero wykona się ruch lameli do ustawionej dowolnej wartości np 53%.

I jeszcze jedno, czy ustawienia nachylenie lameli mogło by być ustawiane w Stopniach a nie w procentach
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Dorzuciłem ten temat do podobnego issue zgłoszonego do Clouda:
https://github.com/SUPLA/supla-cloud/issues/890

Odnośnie podawania wartości %, to na razie tego nie planujemy. Trochę wymagałoby to zabawy przy ewnetualnych konwersjach, gdy użytkownik przestawi intepretację liczb 0-100 na inne %.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Rem125 wrote: Sat Nov 23, 2024 10:03 am fasadowe działały poprawnie w pozycji 'Zmień procent do' muszę wpisać 0 oraz w poycji 'Zmień nachylenie do' dowolną wartość np 53%. To po
Na serwerach jest już Cloud w wersji 25.01, w którym ten problem został poprawiony.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “Ogólna dyskusja”