Witam.
Mam problem z powiadomieniem z aplikacji o słabej baterii z czujników temperatury. Dla testu ustawiłem n0.<50% ale powiadomienie nigdy się nie pokazało dla czujnika który ma 46%. Informacja o poziomie naładowania baterii jest wyświetlana poprawnie. Czy to powiadomienie obsługuje tylko jakiś ograniczony typ urządzeń?
Problem z powiadomienie w aplikacja supla o słabej baterii
-
Tomwild
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ta funkcja miała kilka problemów, które wymagają nieco większego przeorania w różnych miejscach.Tomwild wrote: Sat Nov 23, 2024 10:18 pm Witam.
Mam problem z powiadomieniem z aplikacji o słabej baterii z czujników temperatury. Dla testu ustawiłem n0.<50% ale powiadomienie nigdy się nie pokazało dla czujnika który ma 46%. Informacja o poziomie naładowania baterii jest wyświetlana poprawnie. Czy to powiadomienie obsługuje tylko jakiś ograniczony typ urządzeń?
Screenshot_20241123_231021_SUPLA.jpg
Po kolejnym wydaniu Serwera, Clouda i apek, problem zostanie poprawiony.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Tomwild
Widzę że została dodana do aplikacji nowa wizualna informacja o stanie baterii. Niestety coś nie dziala do końca poprawnie. Informacja ta jest uaktualniana dopiero po kliknięciu w ikonkę "i". Jeżeli się tego nie zrobi informacja po prawej stronie jest niepoprawna.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Soft na urządzeniu musi to poprawnie obsługiwać.Tomwild wrote: Tue Jan 07, 2025 7:44 pm Widzę że została dodana do aplikacji nowa wizualna informacja o stanie baterii. Niestety coś nie dziala do końca poprawnie. Informacja ta jest uaktualniana dopiero po kliknięciu w ikonkę "i". Jeżeli się tego nie zrobi informacja po prawej stronie jest niepoprawna.
Screenshot_20250107_080345_SUPLA.jpg
Screenshot_20250107_080340_SUPLA.jpg
Weszło to w okolicy połowy grudnia 2024 do supla-device.
Jeśli używasz GG, to nie wiem czy tam biblioteka była już aktualizowana
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Tomwild
Używam oprogramowania supla device zainstalowanego na raspberry pi zero https://github.com/lukbek/supla-virtual-device Zrobiłem aktualizacje do nowszej wersji ale problem z rozbieżnymi danymi w aplikacji nadal występuje. Trochę nie rozumiem na czym polega tu problem skoro informacja jest poprawne przekazywana ale nie jest odświeżana w drugim miejscu.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Supla Device od @lukbek jest nie aktualizowana od 5 lat. Zainstaluj oficjalną SD4Linux.
https://github.com/SUPLA/supla-device/b ... /README.md
https://github.com/SUPLA/supla-device/b ... /README.md
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl