Witam,
mam pytanie. Kanał pomiarowy z softu wygenerowanego w GG działa poprawnie na ESP8266? Bo u mnie zarówno na Wemosach jak i Nodemcu, niezmiennie w aplikacji pokazuje "---" Skalibrowało się raczej dobrze (odpowiednio dla 0 i 3V3 - 4 i 1024), więc wygląda że wejście OK
Kanał pomiarowy
-
Powinien działać.jaros12 wrote: Sun Nov 24, 2024 10:01 pm Witam,
mam pytanie. Kanał pomiarowy z softu wygenerowanego w GG działa poprawnie na ESP8266? Bo u mnie zarówno na Wemosach jak i Nodemcu, niezmiennie w aplikacji pokazuje "---" Skalibrowało się raczej dobrze (odpowiednio dla 0 i 3V3 - 4 i 1024), więc wygląda że wejście OK
Zebrałeś logi?
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
Zobaczę w środę, bo na dziś na szybko potrzebowałem moduł do monitorowania przełączania stycznika. Kanał wygodniejszy bo ma rejestrację historii, ale zastępczo ogarnąłem na krańcówkach i reakcjach. Ogólnie to bardziej pytałem o działanie pod kątem softu z GG, a nie samego kanału pomiarowego w Supli. To oznaczenie pinu "Gpio 17 - A0 Analog", raczej nie powinno wpływać na działanie, bo przy kalibracji reagowało prawidłowo, zależnie czy podałem 0V czy 3V3...
-
Jeśli soft masz z gui to musisz jeszcze podać wartość min i max nie tylko wartości kalibracji. Dla chińskich Wemosów jeszcze nie spotkałem się żeby był jakiś problem. Niedawno był problem na esp32 że po dodaniu dwóch kanałów analogowych esp zawieszało się i nie dawało się nic zrobić. Czy problem został naprawiony nie mam pojęcia.jaros12 wrote: Mon Nov 25, 2024 11:18 amZobaczę w środę, bo na dziś na szybko potrzebowałem moduł do monitorowania przełączania stycznika. Kanał wygodniejszy bo ma rejestrację historii, ale zastępczo ogarnąłem na krańcówkach i reakcjach. Ogólnie to bardziej pytałem o działanie pod kątem softu z GG, a nie samego kanału pomiarowego w Supli. To oznaczenie pinu "Gpio 17 - A0 Analog", raczej nie powinno wpływać na działanie, bo przy kalibracji reagowało prawidłowo, zależnie czy podałem 0V czy 3V3...
https://pietras-81.aqi.eco/
-
W sumie to ma sens. Dzięki, sprawdzę jutro wieczorem albo w śodę. Najwyraźniej zamotałem się przez te przeliczniki w CloudPietras81 wrote: Mon Nov 25, 2024 12:01 pm
Jeśli soft masz z gui to musisz jeszcze podać wartość min i max nie tylko wartości kalibracji. Dla chińskich Wemosów jeszcze nie spotkałem się żeby był jakiś problem. Niedawno był problem na esp32 że po dodaniu dwóch kanałów analogowych esp zawieszało się i nie dawało się nic zrobić. Czy problem został naprawiony nie mam pojęcia.