Witam
Jak właściwie podłączyć Napęd Force 2000 do sterownika? Jestem zielony, Choć napęd podłączyłem sam, to jednak mam problemy z Zamel.
W napędzie prąd 220V. Supla 12 vs 24V. Nie wiem, czy dobrze zakupiłem zasilacz Hermetyczny IP67 60W Milio. ( z jednej 3 kable - niebieski, brązowy i zielono-żółty) z drugiej czerwony i czarny.
Jak to poskładać w całość?
Załączam Schamaty.
Proszę o pomoc. (taką dla dzieci:))
ML
Jak podłączyć Force 2000 do Supla SBW02/Ant
-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Zasilacza najprawdopodobniej nie potrzebujesz. Przed podłączeniem sprawdź, jakie masz napięcie na zaciskach V+ i GND. Jeśli jest w zakresie 12V - 24V to jest ok.
SBW - NAPĘD
A1 - V+
A2 - GND
11 - ONE
14 - COM
Aby widzieć stan bramy musisz zamontować kontaktron, którego podłączasz do A1 i IN1.
Można spróbować skorzystać z sygnału krańcówek napędu (zaciski OP i CL). Ale tu musisz mieć pojęcie, co robisz, bo przypadkiem można puścić napęd z dymem. Więc to już na Twoje własne ryzyko.
SBW - NAPĘD
A1 - V+
A2 - GND
11 - ONE
14 - COM
Aby widzieć stan bramy musisz zamontować kontaktron, którego podłączasz do A1 i IN1.
Można spróbować skorzystać z sygnału krańcówek napędu (zaciski OP i CL). Ale tu musisz mieć pojęcie, co robisz, bo przypadkiem można puścić napęd z dymem. Więc to już na Twoje własne ryzyko.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
Dziękuję, jak dzień pozwoli to jutro podziałam.