Aktualizacja Boxa - wersja 24.11.04

klew

Dziś ukazała się aktualizacja Boxa do wersji 24.11.04.

UWAGA: jeśli masz bramkę otrzymaną w ramach testów, to NIE aktualizuj w niej oprogramowania. Gdy to zrobisz, utracisz całkowicie dostęp do bramki.

Natomiast wszyscy posiadający nowe wersje bramek (wymiana testowych oraz zakupy :) ), mogą i powinni zrobić aktualizację.

Co się zmienia:
- Dodano możliwość konfiguracji nadrzędnego termostatu, pompy, przełącznika źródła ciepła lub chłodu za pośrednictwem lokalnego interfejsu WWW.
- Naprawiono błąd polegający na wyłączaniu trybu programu tygodniowego po przejściu urządzenia Auraton lub Boxa w tryb offline.
- Naprawiono błąd związany z ignorowaniem wszystkich zmian konfiguracji przez Heat Monitor.
- Naprawiono brak informacji o algorytmie termostatu używanym przez Heat Monitor.
- Naprawiono błędne sterowanie pompą/źródłem ciepła lub chłodu w niektórych scenariuszach (np. ustawienie funkcji HVAC/pompy/źródła ciepła lub chłodu na "wyłączone" itd.), usunięto niepotrzebnie powtarzane wiadomości radiowych dotyczących włączania/wyłączania przekaźnika.
- Przyspieszono wykrywanie przejścia urządzenia Auraton w tryb offline.

Poza tym w poprzedniej wersji 24.11 był zaktualizowany firmware dla głowic Radiator Controller, który porawiał między innymi: chwilowe przechodzenie głowicy do stanu "offline", nieprawidłowy stan otwarcia zaworu i "potrzeby grzania" (np. piec się nie włączał, a głowica raportowała grzanie na 10%), i trochę innych poprawek w zachowaniu głowicy wpływających na to jak otwiera zawór
Robert Błaszczak

U mnie już działa bramka w wersji produkcyjnej. Bramka bez problemu pobrała wersję 24.11.04. Przy okazji AURATON Radiator Controller zaktualizował się do wersji 3.1. AURATON Temperature Sensor Indoor pracuje na firmware w wersji 2.4.

Paniom i Panom z AURATON dziękuję za dostawę nowej bramki. Testową odsyłam w dniu jutrzejszym do Was (kurier już zamówiony).
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
cinas

Tu jutro więcej wraca boxów :)
Box wymieniony aktualizacja poszła bez problemów
kris.gie

U mnie jak wyżej, przesiadka na Boxa produkcyjnego i aktualizacja bez problemów.
Ostrymiecz

U mnie box produkcyjny i również żadnych problemów.
robgold

W wersji 24.11.4 zniknęła ikona stanu baterii przy HM.
Czy to zamierzone działanie ?

Przy głowicy ikona pokazuje poprawny stan baterii.
_Woj

Box wymieniony aktualizacja nie była konieczna. Dostałem z najnowszym softem.
klew

robgold wrote: Thu Nov 28, 2024 11:25 pm W wersji 24.11.4 zniknęła ikona stanu baterii przy HM.
Czy to zamierzone działanie ?

Przy głowicy ikona pokazuje poprawny stan baterii.
Ikona pojawi się ponownie po wydaniu aktualizacji dla apki na Android.
Także to zamierzone działanie.
Patryk

Od dziś również jestem posiadaczem zestawu Auraton.
Cała konfiguracja przebiegła pomyślnie (wszystko ręcznie).
Auration Box-a zaktualizowałem do v24.11.04
Resztę oprogramowania widzę jako 2.1

I tu mam pytanie.
Mam dwie głowice (radiator controller) sparowane z jednym termostatem (heat monitor).
Teoretycznie wszystko działało ok, ale nigdzie nie widzę, że mam dwie głowice, ani procentu otwarcia tych głowic.
Czy to również wymaga oczekiwania na "jakieś" aktualizacje ?
lukfud

Patryk wrote: Fri Nov 29, 2024 3:53 pm I tu mam pytanie.
Mam dwie głowice (radiator controller) sparowane z jednym termostatem (heat monitor).
Teoretycznie wszystko działało ok, ale nigdzie nie widzę, że mam dwie głowice, ani procentu otwarcia tych głowic.
Czy to również wymaga oczekiwania na "jakieś" aktualizacje ?
Jeśli prywatna instancja: viewtopic.php?p=191176#p191176
https://www.facebook.com/groups/supladiy/

Return to “AURATON Box”