Panel Heat Monitor
-
Witam, może ktoś wie czy w panelu heat monitor jest taka opcja dającą możliwość szybkiego i prostego zamknięcia grzejnika przez radiator controller, kiedy np. zìmą chcę otworzyć okno (przewietrzyć mieszkanie) i nie chcę żeby w tym czasie z oczywistych względów grzał grzejnik.
-
Nie ma, ale ma być nawet w postaci automatu. Tak przynajmniej wynikało z dyskusji przy testowaniu.
Zachęcam do dodawania urządzeń Zigbee do bramki Z2S, zgłoszenia tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=16638
Nec Hercules contra plures!
-
Możesz wyłączyć termostat i potem go włączyć
-
Czy wyłączenie termostatu w HM wyśle do głowicy rozkaz całkowitego zamknięcia?
Nie mam HM, więc dopytuję. Bo wyłączenie termostatu mając tylko głowicę (i ewentualnie czujnik temperatury) w aplikacji tak właśnie działa.
Nie mam HM, więc dopytuję. Bo wyłączenie termostatu mając tylko głowicę (i ewentualnie czujnik temperatury) w aplikacji tak właśnie działa.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
Jeśli hm będzie termostatem nadrzędnym dla RC, to wyłączenie hm, wyłączy rcRobert Błaszczak wrote: Sun Dec 01, 2024 3:38 pm Czy wyłączenie termostatu w HM wyśle do głowicy rozkaz całkowitego zamknięcia?
-
Pięknie dziękuję za odpowiedź. Jest to w takim razie dosyć fajne rozwiązanie do wyłączania ogrzewania podczas wietrzenia.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
Z ciekawości aż specjalnie sprawdziłem. Rzeczywiście działa. Po przytrzymaniu włącznika na HM po odliczeniu od 5 do 0 HM się wyłącza, a po kilku sekundach wyłącza się (zamyka) głowica. W aplikacji pokazuje przy niej off. Dobrze wiedzieć, to usprawniło mi jedną sprawę. Dzięki!klew wrote: Sun Dec 01, 2024 3:56 pmJeśli hm będzie termostatem nadrzędnym dla RC, to wyłączenie hm, wyłączy rcRobert Błaszczak wrote: Sun Dec 01, 2024 3:38 pm Czy wyłączenie termostatu w HM wyśle do głowicy rozkaz całkowitego zamknięcia?
Update: zamyka wszystkie głowice, dla których HM jest ustawiony jako nadrzędny. Jeśli ktoś ma jeden HM i kilka głowic, to zamknie grzanie w całym domu (mieszkaniu). Jest to logiczne, ale uzupełniam, bo dla niektórych może mieć to znaczenie.
Zachęcam do dodawania urządzeń Zigbee do bramki Z2S, zgłoszenia tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=16638