v24.11 - listopadowe wydanie

fracz

Drodzy,

miło mi poinformować, że na sam koniec listopada wydaliśmy wersję v24.11, a w niej między innymi:
  • lista zależności kanału na stronie kanału
  • reakcje w oparciu o stan zasilania bateryjnego i poziomu naładowania baterii
  • nowe możliwosci w termostatach, np. możliwość sterowania w oparciu o termometr dodatkowy
  • poprawki zgłaszanych błędów
Pełny changelog: Cloud oraz Core

Dockery także już są wydane :)
Maciek663

Super pomysł z tą listą zależności kanału :!:

W przyszłości prosiłbym o rozważenie zmiany wyświetlania reakcji. Ten obecny układ ze strzałkami i przesuwaniem reakcji wg mnie nie jest wygodny, nie da się "ogarnąć" wzrokiem wszystkich reakcji na raz dla danego kanału. Lepiej by chyba było jakby się wyświetlały jedna pod drugą tak jak w zakładce "reakcje".
ramar4

Maciek663 wrote: Tue Dec 03, 2024 5:25 am Super pomysł z tą listą zależności kanału :!:

W przyszłości prosiłbym o rozważenie zmiany wyświetlania reakcji. Ten obecny układ ze strzałkami i przesuwaniem reakcji wg mnie nie jest wygodny, nie da się "ogarnąć" wzrokiem wszystkich reakcji na raz dla danego kanału. Lepiej by chyba było jakby się wyświetlały jedna pod drugą tak jak w zakładce "reakcje".
To racja jest to troszkę uciążliwe
2×ROW-01-ROP-01
2×ROW-01/16A
1×ROW-O1-RWS311J/Z
1×SLW-01
1×SLW-02
5×THW-01p
5×DS18B20
1×LIW-01
1×LEW-02
1×MEW-01
1×GMB-03
1×MSLW-02
1xPNW-01
2×mRow-02
2xLEW-01
YoMan

Czy potrzebna jakaś dodatkowa flaga, żeby te reakcje na stan baterii się pojawiały? Mam kanał GPM bateryjny, w apce jest ikonka baterii i jej stan (z wiadomymi problemami) ale w cloud nie mam opcji reakcji na stan baterii.
YoMan

YoMan wrote: Tue Dec 03, 2024 8:47 am Czy potrzebna jakaś dodatkowa flaga, żeby te reakcje na stan baterii się pojawiały? Mam kanał GPM bateryjny, w apce jest ikonka baterii i jej stan (z wiadomymi problemami) ale w cloud nie mam opcji reakcji na stan baterii.
Na razie tylko kilka funkcji kanałów dostało reakcje na baterie: termostaty, termometry, temperatura+wilgotność, i nie pamiętam, czy coś jeszcze
YoMan

klew wrote: Tue Dec 03, 2024 9:02 am
YoMan wrote: Tue Dec 03, 2024 8:47 am Czy potrzebna jakaś dodatkowa flaga, żeby te reakcje na stan baterii się pojawiały? Mam kanał GPM bateryjny, w apce jest ikonka baterii i jej stan (z wiadomymi problemami) ale w cloud nie mam opcji reakcji na stan baterii.
Na razie tylko kilka funkcji kanałów dostało reakcje na baterie: termostaty, termometry, temperatura+wilgotność, i nie pamiętam, czy coś jeszcze
Termometry wirtualne też? Czy trzeba nadpisać klasę?
YoMan

YoMan wrote: Tue Dec 03, 2024 11:37 am
Cloud udostępnia to zależnie od funkcji i od dostępności "battery level" i "battery powered" w "channel state info".
Także nie ma to znaczenia jakiego rodzjau termometru używasz na urządzeniu - o ile dana klasa nie ma tego "zepsutego" :P (te z SuplaDevice powinny działać). Wysyłanie stanu baterii samodzielnie przez urządzenie, było dodane gdzieś w ciągu ostatniego miesiąca. Także trzeba mieć też aktulaną bibliotekę.
YoMan

klew wrote: Tue Dec 03, 2024 11:54 am
YoMan wrote: Tue Dec 03, 2024 11:37 am

Cloud udostępnia to zależnie od funkcji i od dostępności "battery level" i "battery powered" w "channel state info".
Także nie ma to znaczenia jakiego rodzjau termometru używasz na urządzeniu - o ile dana klasa nie ma tego "zepsutego" :P (te z SuplaDevice powinny działać). Wysyłanie stanu baterii samodzielnie przez urządzenie, było dodane gdzieś w ciągu ostatniego miesiąca. Także trzeba mieć też aktulaną bibliotekę.
OK. wniosek - trzeba przetestować czy któraś nie ma "tego" zepsutego :)
YoMan

YoMan wrote: Tue Dec 03, 2024 12:19 pm OK. wniosek - trzeba przetestować czy któraś nie ma "tego" zepsutego :)
Albo sprawdzać status baterii w apce. Tylko aktualnie tylko iOS (beta) ma to zaimplementowane. Na Androida jeszcze czekamy.
YoMan

klew wrote: Tue Dec 03, 2024 12:30 pm
YoMan wrote: Tue Dec 03, 2024 12:19 pm OK. wniosek - trzeba przetestować czy któraś nie ma "tego" zepsutego :)
Albo sprawdzać status baterii w apce. Tylko aktualnie tylko iOS (beta) ma to zaimplementowane. Na Androida jeszcze czekamy.
Ja mam status i ikonkę tylko nie działa prawidłowo (ma problem z odświeżaniem) :)
Jeszcze nie testowałem termometrów bo mam GPM'y same, zmienie je na wilgotność jak będzie historia wilgotności w apce
YoMan

Return to “Nowości”