Gosund P1
-
Listwa zakupiona na alle... z usługą wgrania firmware Supla (GG v7.4.12). Niestety nie mierzy poprawnie energii, na wykresach co 10 minut wartości losowe od 0 do 1 kWh i przez kilka dni naliczyło 78 kWh bez obciążenia. Ten typ tak ma, czy to tylko wadliwy egzemplarz i inny ma szansę działać poprawnie? Włączanie i wyłączanie wyjść działa, jeszcze nie wiem co oznacza czujnik binarny.
-
Jeśli nie działa poprawnie, to reklamuj u sprzedawcy.marekm72 wrote: Wed Dec 04, 2024 12:53 pm Listwa zakupiona na alle... z usługą wgrania firmware Supla (GG v7.4.12). Niestety nie mierzy poprawnie energii, na wykresach co 10 minut wartości losowe od 0 do 1 kWh i przez kilka dni naliczyło 78 kWh bez obciążenia. Ten typ tak ma, czy to tylko wadliwy egzemplarz i inny ma szansę działać poprawnie? Włączanie i wyłączanie wyjść działa, jeszcze nie wiem co oznacza czujnik binarny.
-
Oczywiście reklamuję, tylko chciałbym wiedzieć czy prosić o wymianę (jeśli to tylko wadliwa sztuka) czy o zwrot kasy (jeśli ten typ tak ma).
-
Rozumiem, że kalibrację wykonałeś poprawnie?marekm72 wrote: Wed Dec 04, 2024 1:03 pm Oczywiście reklamuję, tylko chciałbym wiedzieć czy prosić o wymianę (jeśli to tylko wadliwa sztuka) czy o zwrot kasy (jeśli ten typ tak ma).
U mnie kalibrację musiałem robić pod wyższym obciążeniem >500W, bo nie chciało się dobrze skalibrować.
Zachęcam do dodawania urządzeń Zigbee do bramki Z2S, zgłoszenia tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=16638
Nec Hercules contra plures!
Nec Hercules contra plures!
-
Co byś nie zrobił i nie reklamował, to jak ktoś nie wgrywa softu który sam napisał, to ta listwa nigdy nie mierzyła poprawnie. Mam ją przy akwarium z softem z gui, próbowałem też softu od Lukfud i jest to samo. Ja się pogodziłem bo wystarczy mi on off ale jak oczekujesz pomiaru to była i jak widać jest lipa.
Moc czynna jest w miarę oki jak się skalibruje, natomiast na wykresach i suma jest do kitu.
U mnie np akwarium pokazuje około 90W a na wykresie na godzinę 0.04 kwh
Moc czynna jest w miarę oki jak się skalibruje, natomiast na wykresach i suma jest do kitu.
U mnie np akwarium pokazuje około 90W a na wykresie na godzinę 0.04 kwh
https://pietras-81.aqi.eco/
-
Najwidoczniej jedyną osobą, która jest w stanie ogarnąć CSE7766 jest @klew 

https://www.facebook.com/groups/supladiy/
-
Czyli skoro nigdy to może właśnie teraz jest ten czas

https://pietras-81.aqi.eco/
-
Nie kalibrowałem, założyłem że jak kupuję z usługą wgrania firmware to też z kalibracją, zresztą jak się te odczyty zmieniają tak losowo od 0 do 6 kW (1 kWh w 10 minut) to wątpię czy kalibracja coś by pomogła, to nie jest jakiś drobny błąd systematyczny.
Chyba że ktoś rzuci linkiem do sprawdzonego firmware, pytanie czy mając wgrany ten który jest (GG v7.4.12) mogę bez otwierania lutowania itp. (czytałem o łatwych do urwania ścieżkach) wgrać ten inny sprawdzony?
Mam też SP111 v1.1 z firmware GG v6.0.4 też gotowe z alle... i tam wyniki wydają się sensowne, nie sprawdzałem dokładnie ale nie widać jakichś grubych błędów, monitoruję klimatyzator split którym się dogrzewam, na razie włączony na szybko do gniazdka, ale jak doprowadzę osobny obwód i na nim MEW-01 albo LEW-01 (proszę poprawcie ten pomiar mocy biernej ze znakiem) to będę miał porównanie.
Chyba że ktoś rzuci linkiem do sprawdzonego firmware, pytanie czy mając wgrany ten który jest (GG v7.4.12) mogę bez otwierania lutowania itp. (czytałem o łatwych do urwania ścieżkach) wgrać ten inny sprawdzony?
Mam też SP111 v1.1 z firmware GG v6.0.4 też gotowe z alle... i tam wyniki wydają się sensowne, nie sprawdzałem dokładnie ale nie widać jakichś grubych błędów, monitoruję klimatyzator split którym się dogrzewam, na razie włączony na szybko do gniazdka, ale jak doprowadzę osobny obwód i na nim MEW-01 albo LEW-01 (proszę poprawcie ten pomiar mocy biernej ze znakiem) to będę miał porównanie.