Czy ktoś ma pomysł jak najlepiej sterować sygnałem przerywanym: 5 sygnałów 3 sekundowych z przerwami 1 sekundowymi pomiędzy. Oczekiwałbym możliwość startu przyciskiem (monostabilnym) i zdalnie z aplikacji.
Dobrze by było gdyby rozpoczęty sygnał był kontynuowany po zaniku WIFI, więc rozwiązania via cloud raczej odpadają. Zanik zasilania nie ma znaczenia bo i tak dzwonek przestanie działać.
sterowanie dzwonkiem sygnałowym
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Tylko własny soft z odpowiednią implementacja takiego zachowania.
Ewentualnie klasa StatusLed ma coś podobnego przygotowane, ale to też trzeba by samemu poskładać
Ewentualnie klasa StatusLed ma coś podobnego przygotowane, ale to też trzeba by samemu poskładać
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
malarz
- Been thanked: 2 times
Jak sterownik niezależny to taniej wyjdzie F&F PCS-533 niż Siemens. Może jeszcze ktoś coś innego zaproponuje/poleci.djalex wrote: Wed Dec 04, 2024 5:50 pm Sterownik programowalny np Siemens Logo plus najzwyklejszy moduł w supli
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.
-
malarz
Dotychczas używałem albo gotowe Zamele albo inne moduły wraz z GG. Gdzie znajdę jakąś instrukcję jak skompilować sobie samemu firmware dla jakiegoś gotowego modułu (mam niewykorzystany Sonoff Dual R3, ale może być też coś innego gotowego) bo z lutownicą się mało lubię.klew wrote: Wed Dec 04, 2024 5:49 pm Tylko własny soft z odpowiednią implementacja takiego zachowania.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Jak się nie lubisz z lutownicą to kompilacja nic ci nie da. Trzeba potem to jakoś wrzucić do procka a kiepsko to widzę, żeby trzymać piny w ręku podczas programowania (chociaż czasami się da i to robię ale nie na DUALu).malarz wrote: Wed Dec 04, 2024 9:52 pmDotychczas używałem albo gotowe Zamele albo inne moduły wraz z GG. Gdzie znajdę jakąś instrukcję jak skompilować sobie samemu firmware dla jakiegoś gotowego modułu (mam niewykorzystany Sonoff Dual R3, ale może być też coś innego gotowego) bo z lutownicą się mało lubię.klew wrote: Wed Dec 04, 2024 5:49 pm Tylko własny soft z odpowiednią implementacja takiego zachowania.
Poza tym z gotowego GG nie wyciśniesz takiego zachowania jak oczekujesz offline. Pozostaje Arduino IDE
YoMan
Na początek może być Arduino i biblioteka Supla Device. Masz tam przykłady, które można wykorzystać. Dla Sonoff Dual R3 kompilujesz pod ESP32. Niestety ten Sonoff ma piny, do których najlepiej przylutować jakieś przewody. Można też złapać na małych krokodylkach, ale to mało pewne rozwiązanie.malarz wrote: Wed Dec 04, 2024 9:52 pmDotychczas używałem albo gotowe Zamele albo inne moduły wraz z GG. Gdzie znajdę jakąś instrukcję jak skompilować sobie samemu firmware dla jakiegoś gotowego modułu (mam niewykorzystany Sonoff Dual R3, ale może być też coś innego gotowego) bo z lutownicą się mało lubię.klew wrote: Wed Dec 04, 2024 5:49 pm Tylko własny soft z odpowiednią implementacja takiego zachowania.
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
malarz
Czyli jak rozumiem https://github.com/SUPLA/supla-deviceZibi_007 wrote: Wed Dec 04, 2024 11:09 pm Na początek może być Arduino i biblioteka Supla Device. Masz tam przykłady, które można wykorzystać. Dla Sonoff Dual R3 kompilujesz pod ESP32. Niestety ten Sonoff ma piny, do których najlepiej przylutować jakieś przewody. Można też złapać na małych krokodylkach, ale to mało pewne rozwiązanie.
Wrzuciłem już GG (z rok temu) używając krokodylków. Poza tym nie aż tak się nie lubię aby nie dolutować kabelka do gotowego modułu czy do wtyczki. Ale lutowanie płytki już nie dla mnie.