Nowa instalacja działa od 4 dni
BOX , 2 x HC , 3 x HM, 7x TS
3 szt TS mają firmware 2.3 reszta ma już 2.4
Jeden uporczywie mrugał na czerwono aż bateria padła , 2 się rozłączyły po 2 dniach
Dziś dopisałem na nowo te 3 czujniki ( czujniki reset do fabryki i dopis ) , jeden się dopisał a przy drugim po naciśnięciu sparuj nowe ... zwiecha bramy
Restart zasilania i dioda supli powoli mruga , nic nie pomagało
Wprowadziłem bramkę w tryb konfig i na nowo dopisałem do cloud
Bramka zresetowała się do fabryki - brak dopisanych urządzeń
Samoistny reset do fabryki
-
Dziś znowu czujniki z FW 2.3 są rozłączone mimo iż są obok bramki
-
Stało się to po resecie bramki? Sprawdź (i) w apce jaki jest czas pracy.cinas wrote: Thu Dec 05, 2024 6:35 am Dziś znowu czujniki z FW 2.3 są rozłączone mimo iż są obok bramki
Ts komunikują się chyba co 15 min. Jeśli bramka była wyłączona to tyle może trwać zanim się pojawią.
Jeśli to nie to, to spróbuj wcisnąć krótko przycisk w ts - to wymusza komunikację i sprawdź czy zrobią się online
-
Nie, wczoraj około 22 to było zrobione i taki mam uptime i czas połączeniaklew wrote: Thu Dec 05, 2024 6:55 am
Stało się to po resecie bramki? Sprawdź (i) w apce jaki jest czas pracy.
Ts komunikują się chyba co 15 min. Jeśli bramka była wyłączona to tyle może trwać zanim się pojawią.
Jeśli to nie to, to spróbuj wcisnąć krótko przycisk w ts - to wymusza komunikację i sprawdź czy zrobią się online
Aktualnie nie ma właścicieli w domu ale sprawdzę ( choć przed tym resetem wciskanie nie pomagało , jedynie wyjęcie baterii przywróciło komunikacje )
Jak się pojawią właściciel sprawdzę z przyciskiem
-
Jeszcze chciałbym tutaj dopytać o kilka rzeczy i kilka wyjaśnić.

Temperature Sensor (i Flood Valve Sensor) to urządzenia, z którymi nie da się z Boxa wymusić komunikacji. Więc Box czeka aż TS się odezwie i wtedy zaczyna aktualizację. Dlatego update takich sensorów może trwać nawet kilka godzin jak jest ich więcej. Dlatego ja bym zalecał, aby jak już Box wstanie i jest połączony z serwerem, to wtedy kliknąć przycisk na TS aby wymusić komunikację. Jeśli jest starszy soft, to powinien zrobić update. Trwa to poniżej 3 min. Jak skończy, to robimy następny. Aha, tylko to Box sobie wybiera na którego TS czeka do update'u
. Także trzeba przeklikać przyciski na wszystkich TS, aż któryś zacznie się aktualizować. I tak powtarzać aż do skutku. Zajmie to z 20 min przy 7x TS, ale przynajmniej sytuacja będzie jasna i czysta.
Czy były pola do konfiguracji termostatów?
Ogólnie w starszym sofcie TS był jakiś błąd, który powodował, że urządzenie utykało na miganiu, gdy rozpoczęło się aktualizację i ona nie została dokończona (np. przez błąd komunikacji radiowej, albo jak zrobisz reset Boxa w tym czasie itp). W nowszym sofcie to jest poprawione, ale trzeba zaktualizowaćcinas wrote: Wed Dec 04, 2024 9:49 pm 3 szt TS mają firmware 2.3 reszta ma już 2.4
Jeden uporczywie mrugał na czerwono aż bateria padła , 2 się rozłączyły po 2 dniach

Temperature Sensor (i Flood Valve Sensor) to urządzenia, z którymi nie da się z Boxa wymusić komunikacji. Więc Box czeka aż TS się odezwie i wtedy zaczyna aktualizację. Dlatego update takich sensorów może trwać nawet kilka godzin jak jest ich więcej. Dlatego ja bym zalecał, aby jak już Box wstanie i jest połączony z serwerem, to wtedy kliknąć przycisk na TS aby wymusić komunikację. Jeśli jest starszy soft, to powinien zrobić update. Trwa to poniżej 3 min. Jak skończy, to robimy następny. Aha, tylko to Box sobie wybiera na którego TS czeka do update'u

Jeśli bramka migała powoli, to nie było resetu do fabryki, bo wtedy migałaby szybko (tryb konfiguracyjny). Masz może screeny ze strony konfiguracyjnej? Czy coś tam było widać? LAST STATE?cinas wrote: Wed Dec 04, 2024 9:49 pm Dziś dopisałem na nowo te 3 czujniki ( czujniki reset do fabryki i dopis ) , jeden się dopisał a przy drugim po naciśnięciu sparuj nowe ... zwiecha bramy
Restart zasilania i dioda supli powoli mruga , nic nie pomagało
Wprowadziłem bramkę w tryb konfig i na nowo dopisałem do cloud
Bramka zresetowała się do fabryki - brak dopisanych urządzeń
Czy były pola do konfiguracji termostatów?
-
Tylko w 3 TS był stary soft i one robiły problemy
Nie mam żadnych danych ja byłem 3 km dalej a na miejscu znajomy
Dziś mam problematyczne czujniki u siebie i chcę je zaktualizować
Jeden już poszedł na nowszy soft
W drugim okazał się koszyk od baterii z jednej strony nie przylutowany
Edit
U mnie w domu na innej bramce zaktualizowały się czujniki
Nie mam żadnych danych ja byłem 3 km dalej a na miejscu znajomy
Dziś mam problematyczne czujniki u siebie i chcę je zaktualizować
Jeden już poszedł na nowszy soft
W drugim okazał się koszyk od baterii z jednej strony nie przylutowany
Edit
U mnie w domu na innej bramce zaktualizowały się czujniki
-
Jak pisałem
Na miejscu znajomy
Resetował czujniki i na nowo dopisywaliśmy
Przy drugim lub 3 czujniku po kliknięciu w cloud dodaj czujniki bramka zrobiła się ofline a na miejscu dioda supli wolno mrugała
Wyłączenie z prądu nie pomagało
Kazałem ponownie dopisać boxa do cloud poprzez aplikację , przycisk supli aż zacznie szybko migać dioda
Po dopisaniu konflikt wszystkich kanałów
Na miejscu znajomy
Przy drugim lub 3 czujniku po kliknięciu w cloud dodaj czujniki bramka zrobiła się ofline a na miejscu dioda supli wolno mrugała
Kazałem ponownie dopisać boxa do cloud poprzez aplikację , przycisk supli aż zacznie szybko migać dioda
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
To na screenie wygląda jak dodanie bramki po resecie do fabrykicinas wrote: Thu Dec 05, 2024 11:42 am Jak pisałem
Na miejscu znajomy

Ale wolne miganie wcześniej nie oznaczało resetu do fabryki.
Obstawiam, że znajomy przyrzymał ten przycisk od wejścia w konfigurację jeszcze raz >5s i wtedy robi się reset do fabryki i wszystkie sparowane urządzenia wylecą.
A co wcześniej się stało, to na razie nie mam pomysłu. Gdyby zdarzyło się coś podobnego jeszcze raz, to nagraj (poproś o nagranie) filmiku jak się zachowują diody na Boxie. A następmnie o sprawdzenie co jest widoczne na www urządzenia.
-
OK , czujniki jadą na miejsce i zobaczymy czy to problem FW czy coś innego
-
Po aktualizacji czujników jest OK
Wychodzi na to iż w tamtym miejscu bramka nie mogła przeprowadzić z aktualizacją
Czujniki u mnie w domu jako jedyne podłączone do innej bramki i aktualizacja poszła w kilka minut a w tamtej lokalizacji mrugały i mrugały .....
Wychodzi na to iż w tamtym miejscu bramka nie mogła przeprowadzić z aktualizacją
Czujniki u mnie w domu jako jedyne podłączone do innej bramki i aktualizacja poszła w kilka minut a w tamtej lokalizacji mrugały i mrugały .....