Cześć,
Powiedzcie, czy to jest stan docelowy i tak to będzie funkcjonować?
Posiadam bramkę (Auraton Box), głowicę elektroniczną (AURATON Radiator Controller) i bezprzewodowy wewnętrzny czujnik temperatury (AURATON Temperature Sensor Indoor).
Konfiguracja I.
Głowica i czujnik temperatury sparowane z bramką. W kanale termostatu w konfiguracji termometrów jest domyślnie wskazany termometr w głowicy (ID38912). W aplikacji (24.12-BETA1 260) widzę prawidłowo dwa kanały - kanał termostatu ID38911 i kanał temperatury ID38913. W szczegółach kanału pod (i) widzę prawidłowo stany baterii w głowicy i w czujniku temperatury.
Konfiguracja II.
Po zmianie w kanale termostatu wskazania na termometr ID38913 w aplikacji zamiast kanału termometru bezprzewodowego pojawia się kanał z ikoną grzejnika ID38912. Na obu kanałach przedstawiana jest taka sama wartość temperatury, która jest wartością z termometru bezprzewodowego. W rozszerzonym info (i) dostajemy w obu kanałach informację z termostatu.
Auraton Box + AURATON Radiator Controller + AURATON Temperature Sensor Indoor
-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
Po przypisaniu zewnętrznego termometru, kanał termometru z RC zostaje uwolniony i go widzisz.
Obecnie głowica raportuje tam taką samą temperaturę jak ta z ustawionego termometru zewnętrznego.
Chcemy to usprawnić, aby tam zawsze był dostępny pomiar z wbudowanego termometru.
Odnośnie (i,), to to będzie zmienione i po kliknięciu na (i) na kanale, będzie można przeglądać też (i) z kanałów "zjedzonych"
(np termometry, czujnik otwarcia okna, włącznik pieca).
Także ogólnie są tu jeszcze planowane pewne prace, które usprawnią to co obserwujesz.
Obecnie możesz w cloud ukryć ten zbędny kanał termometru.
Obecnie głowica raportuje tam taką samą temperaturę jak ta z ustawionego termometru zewnętrznego.
Chcemy to usprawnić, aby tam zawsze był dostępny pomiar z wbudowanego termometru.
Odnośnie (i,), to to będzie zmienione i po kliknięciu na (i) na kanale, będzie można przeglądać też (i) z kanałów "zjedzonych"
![Wink ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Także ogólnie są tu jeszcze planowane pewne prace, które usprawnią to co obserwujesz.
Obecnie możesz w cloud ukryć ten zbędny kanał termometru.
-
Dzięki Krzysiek za info. Czekam zatem cierpliwie na dalszy rozwój apki/cloud w tym zakresie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak