problem z wejściem w tryb konfiguracyjny ZAMEL sbw-02

mpila

Witam

Od dłuższego czasu borykam się z wejściem w tryb konfiguracyjny w SBW-02
wykonywałem róże opcję, podmianę zasilaczy na inne, odłączanie wszystkiego z wejść i wyjść ale zawsze z tym samym efektem
po przytrzymaniu przycisku około 5 sekund kontrolka szybko miga i czasami od razu a czasami po kilku sekundach przestaje i nie jestem w stanie zalogować się na sterownik, a chciałem dokonać zmiany sieci WiFi z którym sterownik ma się połączyć.
Próbowałem również z wyłączeniem wifi do którego obecnie łączy się sterownik i też to samo.
Myślałem że może up softu by tu pomógł ale tego też nie wykonam bo trzeba wejść w tryb konfiguracyjny, a sterownik ewidentnie nie chce utrzymać się w tym trybie
obecnie ver to 2.7.24

Proszę o pomoc może jest jakaś możliwość żeby to poprawić zdalnie ?
Lector
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

Nie wiem czy w tej wersji firmwaree już było uruchomienie z cloud trybu konfiguracyjnego.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/
Patryk

Próbowałeś wyłączyć z prądu wszystkie router-y ?
Jeżeli tak, to możliwe, że jedynym sposobem, może być przeniesienie modułu do innej lokalizacji (praca, rodzina itd...).
Wtedy na telefonie załączyć hotspota z identycznymi danymi do logowania (jak Masz obecnie w domu) i wtedy zaktualizować moduł.
mpila

Tak też robiłem wyłączyłem wszystkie routery i ta sama sytuacja, co zmieni zmiana lokalizaci przecierz sterownik nie ma modułu GPS lub innego który wskazuje jego lokalizację
Patryk

mpila wrote: Tue Dec 10, 2024 8:53 pm Tak też robiłem wyłączyłem wszystkie routery i ta sama sytuacja, co zmieni zmiana lokalizaci przecierz sterownik nie ma modułu GPS lub innego który wskazuje jego lokalizację
Bo np:
viewtopic.php?p=179257#p179257

Return to “ZAMEL SBW-02”