brak realizacji ustawień w sonoff

[email protected]

takie pytanie jak sie zabezpieczyć przed zanikiem dostępu do wifi,
aby sonoff realizował zadane ustawienia włączenia i wyłączenia grzania w tym przypadku roślin na zewnątrz.
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Jak zabezpieczyć? Używać dowolnego systemu nie opartego o wifi i sterowanie poprzez chmurę. Jeśli chodzi o suplę to można używać warunkowania.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

[email protected] wrote: Wed Dec 11, 2024 8:13 am takie pytanie jak sie zabezpieczyć przed zanikiem dostępu do wifi,
aby sonoff realizował zadane ustawienia włączenia i wyłączenia grzania w tym przypadku roślin na zewnątrz.
Zależy który sonoff. Jeżeli z termometrem, np. thr316, to możesz na nim uruchomić termostat i będzie działał po zaniku wifi aż do pierwszego rozłączenia zasilania. Po powrocie zasilania nie działa harmonogram tylko działa na pierwszym programie.
Ewentualnie, jeżeli temp. ma być stała i nie chcesz jej zmieniać z apki to GG i opcja warunkowania. Wtedy działa offline
YoMan

czytając to, to w zasadzie tylko warunkowanie jest wyjściem chyba to bedzie do zrobienia włącz przekaźnik (grzałkę) przy -1 a wyłącz przy +2
nie widzę żadnych informacji jak to ustawić, mogę prosić o jakąś podpowiedz jak ustawić te warunkowanie o ile to nie problem.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

[email protected] wrote: Wed Dec 11, 2024 10:34 am czytając to, to w zasadzie tylko warunkowanie jest wyjściem chyba to bedzie do zrobienia włącz przekaźnik (grzałkę) przy -1 a wyłącz przy +2
nie widzę żadnych informacji jak to ustawić, mogę prosić o jakąś podpowiedz jak ustawić te warunkowanie o ile to nie problem.
Nie wiem z czym masz problem. Czy z wyborem urządzenia, czy z wygenerowaniem softu, czy z wgraniem, czy z konfiguracją. "Szklana kula ostatnio śnieży" więc musisz bardziej precyzyjnie zadać pytanie
YoMan
Has thanked: 1 time

Tutaj generujesz odpowiedni soft:
https://gui-generic-builder.supla.io/
Zaznaczasz przekaźniki, warunkowanie, wybierasz odpowiedni czujnik temperatury.

Return to “Pomoc”