Cześć
Jestem nowy na forum. To mój pierwszy post wiec sorki jak nie w tej kategorii itp.
Szukam listwy zasilającej (całej lub gniazdka) sterowanej z Supla – coś na przykładzie -> Gosund P1 lub Tenda SP15. Wiem że Zamel nic takiego nie ma i nie planuje mieć ale może inni producenci ?
Do czego potrzebuję ? TV, sprzęt audio, projektor (itp audio-wideo), choinka, lampa, a także w kotłowni pompa obiegowa wody.
Sterowana listwa zasilająca, gniazdka
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
To czemu nie Gosund?MarcinWM wrote: Sun Dec 22, 2024 2:16 pm Cześć
Jestem nowy na forum. To mój pierwszy post wiec sorki jak nie w tej kategorii itp.
Szukam listwy zasilającej (całej lub gniazdka) sterowanej z Supla – coś na przykładzie -> Gosund P1 lub Tenda SP15. Wiem że Zamel nic takiego nie ma i nie planuje mieć ale może inni producenci ?
Do czego potrzebuję ? TV, sprzęt audio, projektor (itp audio-wideo), choinka, lampa, a także w kotłowni pompa obiegowa wody.
-
MarcinWM
Bo Gosund działa tylko na Toya. Chyba że się mylę ?[email protected] wrote: Sun Dec 22, 2024 3:38 pmTo czemu nie Gosund?MarcinWM wrote: Sun Dec 22, 2024 2:16 pm Cześć
Nie chcę mieć dwóch różnych systemów tylko wolałbym się określić albo Tuya albo Supla
-
piksiak
Wejdź na allegro, wyszukaj gosund supla i masz. Do choinki może być PNW-01 zamela.
--- Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ---
-
shimano73
- Been thanked: 1 time
Te listwę można przeprogramować pod SupleMarcinWM wrote: Sun Dec 22, 2024 5:07 pmBo Gosund działa tylko na Toya. Chyba że się mylę ?[email protected] wrote: Sun Dec 22, 2024 3:38 pmTo czemu nie Gosund?MarcinWM wrote: Sun Dec 22, 2024 2:16 pm Cześć
Nie chcę mieć dwóch różnych systemów tylko wolałbym się określić albo Tuya albo Supla
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
-
PawelGawel
a jak wlozysz do sciany row-01/16 i na zewnatrz dasz zwykly przedluzacz ? chyba ze chcesz sterowac niezaleznie 5/6-cioma gniazdami
-
MarcinWM
Też o tym myślałem. Co prawda droższa opcja ale jak najbardziej ok tylko głównie do puszek podwójnych w moim przypadku, gdyż pojedyńcze mogą być za małe z uwagi na to iż one służą także jako łączeniówki z dod. przewodami sygnałowymiPawelGawel wrote: Sun Dec 22, 2024 5:58 pm a jak wlozysz do sciany row-01/16 i na zewnatrz dasz zwykly przedluzacz ? chyba ze chcesz sterowac niezaleznie 5/6-cioma gniazdami
-
MarcinWM
Tak zgadza się ale jest minus - otrzymujemy rozwiązanie niecertyfikowane to może rodzić kłopot w przypadku kontroli lub dla ubezpieczyciela lub jeśli mamy spełnić kryteria bezpieczeństwa instalacji elektrycznej.
-
MarcinWM
Generalnie uważam, że Zamel lub inna firma powinni stworzyć taką listwę lub coś w tym stylu a następnie certyfikować i prawdę mówiąc nie rozumiem czemu tego nie robią (chyba że nie potrafię znaleźć) - myślę że rynek zbytu byłby gwarantowany.