Wł/Wył reakcji
-
krzbuj
Czy jest możliwość włączenia i wyłączenia reakcji jednego kanału, drugim? Przykładowo: jeżeli kanał"x" jest załączony, to wyłącz kanał"y".
-
krzbuj
Wyłączenie kanału u mnie nie zdaje egzaminu. Mam kanał sterowani czujnikiem temperatury. Chciałbym, jeżeli zalacze inny kanał ten przestał się załączać. Jednak gdy temperatura osiągnie wartość zadanej do włączenia tego kanału to się załącza.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Aktualnie można bardziej zaawansowane warunki tworzyć w scripts.supla.iokrzbuj wrote: Mon Dec 30, 2024 10:45 am Wyłączenie kanału u mnie nie zdaje egzaminu. Mam kanał sterowani czujnikiem temperatury. Chciałbym, jeżeli zalacze inny kanał ten przestał się załączać. Jednak gdy temperatura osiągnie wartość zadanej do włączenia tego kanału to się załącza.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
jeżeli nie chcesz sie bawic w skrypty zastosuj moduł dwuprzekaźnikowy i połącz szeregowo.krzbuj wrote: Mon Dec 30, 2024 10:45 am Wyłączenie kanału u mnie nie zdaje egzaminu. Mam kanał sterowani czujnikiem temperatury. Chciałbym, jeżeli zalacze inny kanał ten przestał się załączać. Jednak gdy temperatura osiągnie wartość zadanej do włączenia tego kanału to się załącza.
YoMan
-
krzbuj
Myślisz że to można tam pogodzić? Gdzie znajdę taki scripts, ewentualnie do przerobienia? Sam nie ogarniam od podstaw tematu.klew wrote: Mon Dec 30, 2024 10:48 amAktualnie można bardziej zaawansowane warunki tworzyć w scripts.supla.iokrzbuj wrote: Mon Dec 30, 2024 10:45 am Wyłączenie kanału u mnie nie zdaje egzaminu. Mam kanał sterowani czujnikiem temperatury. Chciałbym, jeżeli zalacze inny kanał ten przestał się załączać. Jednak gdy temperatura osiągnie wartość zadanej do włączenia tego kanału to się załącza.
Last edited by krzbuj on Wed Jan 01, 2025 5:54 pm, edited 1 time in total.
-
krzbuj
Fizycznie to są od siebie oddalone więc chyba się nie da.YoMan wrote: Mon Dec 30, 2024 3:35 pmjeżeli nie chcesz sie bawic w skrypty zastosuj moduł dwuprzekaźnikowy i połącz szeregowo.krzbuj wrote: Mon Dec 30, 2024 10:45 am Wyłączenie kanału u mnie nie zdaje egzaminu. Mam kanał sterowani czujnikiem temperatury. Chciałbym, jeżeli zalacze inny kanał ten przestał się załączać. Jednak gdy temperatura osiągnie wartość zadanej do włączenia tego kanału to się załącza.