Trochę eksperymentowałem z kilkoma modułami z załadowanym świeżym GGB. Wszystko robiłem na PC (podpięty kablem do domowej sieci + WiFi do konfigurowania początkowego modułów. I stwierdziłem, że brakowało mi informacji o IP modułu w cloudzie (albo go nie znalazłem).
Jak chciałem zmienić konfigurację modułu to musiałem brać telefon, zajrzeć jakie moduł ma IP i wejść na jego stronę albo przełączać go w tryb konfiguracji, łączyć z siecią WiFi i konfigurować po znanym stałym adresie (wolałem zajrzeć do telefonu), Jakbym miał IP w cloudzie byłoby szybciej. O tym, żeby to był aktywny link do niego to już nie będę pisał.
IP modułu w Cloudzie
-
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.
-
Dane z (i) będą dostępne z poziomu Clouda. Od strony serwera jest to już przygotowane.
Nie będzie tam linku, bo tylko niektóre urządzenia udostępniają lokalny www w trakcie zwykłej pracy oraz musisz być w tej samej sieci lokalnej, aby się połączyć, więc ten link i tak nie zawsze by działał.
Nie będzie tam linku, bo tylko niektóre urządzenia udostępniają lokalny www w trakcie zwykłej pracy oraz musisz być w tej samej sieci lokalnej, aby się połączyć, więc ten link i tak nie zawsze by działał.
-
Dzięki za info. Temat do zamknięcia.klew wrote: Sun Dec 29, 2024 7:11 am Dane z (i) będą dostępne z poziomu Clouda. Od strony serwera jest to już przygotowane.
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.
-
Przy okazji: W jaki sposób można zdefiniować dodatkowe dane wyświetlane w tooltips (i)?
np. przy pracy z baterii - pokazać hipotetyczny czas pracy pozostały na tym źródle zasilania
np. przy pracy z baterii - pokazać hipotetyczny czas pracy pozostały na tym źródle zasilania
-
Nie można. Tam jest ściśle określona lista parametrów i tylko te można pokazaćFryga wrote: Sun Dec 29, 2024 6:59 pm Przy okazji: W jaki sposób można zdefiniować dodatkowe dane wyświetlane w tooltips (i)?
-
Raczej nie można takiego czegoś zrobić .Fryga wrote: Sun Dec 29, 2024 6:59 pm Przy okazji: W jaki sposób można zdefiniować dodatkowe dane wyświetlane w tooltips (i)?
Aczkolwiek mnie by się przydała informacja jak długo działa działał czujnik na baterii