ROW-01 nie reaguje

Sterownik jednokanałowy
PawelGawel

Ciag dalszy cudu nad Wisłą. Tym razem padło na ROW01 .

co sie moglo stac ?

- pastylka jest w sieci LAN , jest widoczna z poziomu LAN jak i WAN .
- jak zrzucę eskę z obwodu lub jak kopnę pastylke z access pointa to widać ze cloud jak i apki w telefonie gubią polaczenie do ROW'a ( po chwili wraca - co jest normalnym zachowaniem )
- jak klikam z apki czy to www laptopem ,czy ktoryms z telefonow slychac jak przekaznik pojedynczo klepie zgodnie z oczekiwaniami.

- Nie zaleznie w jakim stanie jest ROW-01 (on/off) caly czas obwod jest zasilany . Czyli slychac jak w scianie jak stuknie przekaznik a mimo to nie wylacza obwodu. ROW jest w gniazdku wiec nie ma dodatkowego klikacza np do swiatla . Konstrukcja jest juz tam dobre kilka chwil , nikt nie grzebal w scianie oprocz mnie podczas montazu. Firmware 2.7.24 . Jeden z ostatnich ktory mi został do upgradu

Jakies pomysly ? :ugeek:
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Najprawdopodobniej za duże obciążenie - styki przekaźnika się zapiekły.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
PawelGawel

mimo ze przekaznik klepie ?
Robert Błaszczak

Tak może być.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

PawelGawel

przekaznik jest na 10A co google podpowiada okolo 2300 Wat co jest dla mnie wartoscia abstrakcyjna w tym miejscu. Takze to chyba jest wlasciwa droga dedukcji. Chyba ze to co jest na przekazniku to swoje a zycie swoje... :mrgreen:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Robert Błaszczak

Weź do ręki multimetr ustawiony na detekcję zwarcia i sprawdź. Będziesz od razu wiedział, czy faktycznie zapiekły się styki przekaźnika.

Ps.
Nie posiadam szklanej kuli i nie wiem, co Ty tam do tego gniazdka podłączałeś. Ale gro odbiorników elektrycznych ma zdecydowanie większy prąd rozruchowy niż nominalny.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

PawelGawel

sprzet audio video z domu. To nie jest stara iskrzaca wiertarka czy indukcja zeby przekroczyc 2300 ;)
Robert Błaszczak

Sprawdziłeś multimetrem?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

PawelGawel

Jak zasymuluje warunki jak na imprezie sylwestrowej to dobijamy do 155W w piku ;) To o jakich 2300 rozmawiamy. Nie mierzylem multimetrem bo nie jestem mocny w lutowanie i taka dlubanine. Dla mnie wnioski sa jasne - jesli przekaznik 10A umiera pod naporem 150Wat to hmm.... slabo to widze :?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Robert Błaszczak

O jakim lutowaniu piszesz? Wyciągnij tego ROW-01 z puszki, odłącz przewody i sprawdź multimetrem na stykach 11 i 14 czy masz zwarcie. Nic i nigdzie nie musisz lutować.

To co pokazujesz odnośnie poboru mocy przez Twoje urządzenia RTV kompletnie o niczym nie świadczy.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Return to “ZAMEL ROW-01”