ESP-02S
-
witam jestem nowy na forum ale chciałbym sie rozwijać. Kupiłem na Ali ESP-02S i nie moge sie z nim połaczyc. Czy bedzie ktos tak miły i pomoze mi krok po kroku zasuplowac modył, Z góry dzieki.
-
A na czym stanąłeś? Podłączyłeś prawidłowo tx i rx? (są schematy na necie) Zwarłeś gpio0 przy starcie? Nie ma komunikacji po serialu? Sprawdź co wypluwa PUTTYfox69 wrote: Fri Jan 17, 2025 10:13 am witam jestem nowy na forum ale chciałbym sie rozwijać. Kupiłem na Ali ESP-02S i nie moge sie z nim połaczyc. Czy bedzie ktos tak miły i pomoze mi krok po kroku zasuplowac modył, Z góry dzieki.
YoMan
-
wszystko chyba zrobiłem I00 zwieram do GND RX TX na krzyz konwerterem , generuje plik .bin wlaczam Node MCU wybiera port. wybiram plik wloczam flash i nic
zauwazyłem ze po podłaczeniu 3.3 V napiecie spada do 07.v tak jakby konwerer nie miał wydajnosci pradowej. podłaczyłem wiec do zasilacza pobiera 60 mA nie wiem czy dobrze al dalej sie nie łączy.

zauwazyłem ze po podłaczeniu 3.3 V napiecie spada do 07.v tak jakby konwerer nie miał wydajnosci pradowej. podłaczyłem wiec do zasilacza pobiera 60 mA nie wiem czy dobrze al dalej sie nie łączy.

-
wszystko chyba zrobiłem I00 zwieram do GND RX TX na krzyz konwerterem , generuje plik .bin wlaczam Node MCU wybiera port. wybiram plik wloczam flash i nic

-
I0 do masy podczas włączenia usb i musi zadziałać. Poszukaj jak wgrywa się soft do loratap sc500W.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
Spróbuj wygenerować wsad przez GG i bezpośrednio z przeglądarki (która to obsługuje) wgrać go do urządzenia.fox69 wrote: Fri Jan 17, 2025 1:59 pm wszystko chyba zrobiłem I00 zwieram do GND RX TX na krzyz konwerterem , generuje plik .bin wlaczam Node MCU wybiera port. wybiram plik wloczam flash i nic
zauwazyłem ze po podłaczeniu 3.3 V napiecie spada do 07.v tak jakby konwerer nie miał wydajnosci pradowej. podłaczyłem wiec do zasilacza pobiera 60 mA nie wiem czy dobrze al dalej sie nie łączy.![]()
![]()
![]()
![]()
Zachęcam do dodawania urządzeń Zigbee do bramki Z2S, zgłoszenia tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=16638
Nec Hercules contra plures!
Nec Hercules contra plures!
-
witam
czy IOO musi byc na stae podłaczone do GND podczas całego procesu flashowania ?
czy IOO musi byc na stae podłaczone do GND podczas całego procesu flashowania ?
-
poprzez GG tez sie nie łączy . wychodzi komunikat " brak inicjalizacji"
-
Moze moj konwerter jest uszkodzony bo niepokoi mnie ten spadek napiecia
-
dzieki za pomoc udało sie miałem uszkodzony konwerter
a wiec zamykam temat pozdrawiam
a wiec zamykam temat pozdrawiam