[Pytanie] Będzie opcja własnego kanału/funkcji?

PrzemexPL

Witam, zauważyłem że zarówno dla relayów oraz sygnału binarnego (bo obecnie przy tym grzebie). Mamy na kanale zasadę działania tę samą, tylko pod inną nazwą.

Czy będzie opcja w przyszłości ustawić sobie customowy kanał?
Na przykład zamiast Czujnik otwarcia bramy, wstawiam nazwę kwantowy detektor fluktuacji i własne grafiki.

Pytam, ponieważ przykładowo mam czujnik załączenia urządzenia ustawiony jako czujnik otwarcia drzwi lub okna :lol:
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Nazwę kanału i ikonki można podmieniać więc w czym problem?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Funkcje "czujnika binarnego" możesz ustawić na dowolną z dostępnych. Jest już ich kilka. Opis kanału możesz zmienić, ikony też możesz zmienić.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
jaku2k
Has thanked: 1 time

Fajnie by było, gdyby dodano możliwość zmiany podpisu akcji dla kanału otwierania furtki (wysyłanie krótkiego impulsu) lub dodano kanał w stylu "wł wył impulsem" lub po prostu "start stop". Jest więcej zastosowań niż furtka, które można znaleźć dla tego wysyłania impulsu, np. włączanie komputera lub symulacja chwilowego wciśnięcia przycisku w innych urządzeniach.
Pozdrawiam
Jakub
klew

jaku2k wrote: Tue Jan 28, 2025 4:00 pm Fajnie by było, gdyby dodano możliwość zmiany podpisu akcji dla kanału otwierania furtki (wysyłanie krótkiego impulsu) lub dodano kanał w stylu "wł wył impulsem" lub po prostu "start stop". Jest więcej zastosowań niż furtka, które można znaleźć dla tego wysyłania impulsu, np. włączanie komputera lub symulacja chwilowego wciśnięcia przycisku w innych urządzeniach.
Może "cyknij"? ;)
Duch__
Been thanked: 6 times

Wyjście monostabilne i czujnik binarny. Problem od lat by to stworzyć. A tak to tersz uruchomienie komputera przez WOL mam na kanale furki, a to czy komputer jest uruchomiony na kanale czujnika otwarcia furki. Oczywiście ikonki i podpis podmienione, ale ten nieszczęsny kanał...
klew

Duch__ wrote: Tue Jan 28, 2025 8:13 pm Wyjście monostabilne i czujnik binarny. Problem od lat by to stworzyć. A tak to tersz uruchomienie komputera przez WOL mam na kanale furki, a to czy komputer jest uruchomiony na kanale czujnika otwarcia furki. Oczywiście ikonki i podpis podmienione, ale ten nieszczęsny kanał...
Ty to masz ostatnio jakieś szczęście :p
Wszystkie rzeczy, których brakuje, już są.
Do tego jest BistableRelay https://github.com/SUPLA/supla-device/b ... le_relay.h
Dodany jakieś 5 lat temu :D
Duch__
Been thanked: 6 times

Przynajmniej mnie będziesz pamiętał na lata :D
PrzemexPL

Hahah o widzicie, każdy ma swoje rozwiązania :lol:
Chodzi mi tylko o zmianę nazwy funkcji ale w sumie na komórce i tak tego nie widać jak się wszystko dobrze ładnie poustawia :D
Takie luźne pytanie tylko miałem

Return to “Ogólna dyskusja”