Listwa zasilająca 230V - polecane modele
-
Jaki model listwy zasilającej polecicie? Gosund P1 czy ZEOOTA nadal na topie?
-
Jeśli nie zależy na prawidłowym pomiarze energii to gosund p1 lub nous bo w sasadzie w srodku to samo u mnie w akwarium już 3 rok smiga bez problemów.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
Miałem nadzieję na ESP32 z fizycznymi przyciskami dla każdego przekaźnika, przyzwoitym prądem w USB, przynajmniej 4 kanały, możliwość pomiaru energii... Czy to tak wiele? 

-
Tak, to wieleMichNick wrote: Thu Feb 06, 2025 9:40 am Miałem nadzieję na ESP32 z fizycznymi przyciskami dla każdego przekaźnika, przyzwoitym prądem w USB, przynajmniej 4 kanały, możliwość pomiaru energii... Czy to tak wiele?![]()

Osobiście nie używam żadnych "smart listew".
Do tego pomiar energii...
Listwy to dość niszowy temat, ale daj znać jak znajdziesz coś ciekawego.
-
To P1 nie jest złe, tylko czasem są problemy z kalibracją. I nie wiadomo od czego to zależy (rewizja, konkretna sztuka). Czasem się udaje i pokazuje OK, a czasem przysłowiowa "kicha". Mnie ostatnio (po ok. pół roku) przestał zliczać zużycie. I nic nie pomaga reset, czy też nawet wgranie nowego softu...klew wrote: Thu Feb 06, 2025 9:51 amTak, to wieleMichNick wrote: Thu Feb 06, 2025 9:40 am Miałem nadzieję na ESP32 z fizycznymi przyciskami dla każdego przekaźnika, przyzwoitym prądem w USB, przynajmniej 4 kanały, możliwość pomiaru energii... Czy to tak wiele?![]()
Osobiście nie używam żadnych "smart listew".
Do tego pomiar energii...
Listwy to dość niszowy temat, ale daj znać jak znajdziesz coś ciekawego.
Zachęcam do dodawania urządzeń Zigbee do bramki Z2S, zgłoszenia tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=16638
Nec Hercules contra plures!
Nec Hercules contra plures!