Listwa zasilająca 230V - polecane modele

MichNick

Jaki model listwy zasilającej polecicie? Gosund P1 czy ZEOOTA nadal na topie?
Pietras81

Jeśli nie zależy na prawidłowym pomiarze energii to gosund p1 lub nous bo w sasadzie w srodku to samo u mnie w akwarium już 3 rok smiga bez problemów.
https://pietras-81.aqi.eco/
MichNick

Miałem nadzieję na ESP32 z fizycznymi przyciskami dla każdego przekaźnika, przyzwoitym prądem w USB, przynajmniej 4 kanały, możliwość pomiaru energii... Czy to tak wiele? ;)
klew

MichNick wrote: Thu Feb 06, 2025 9:40 am Miałem nadzieję na ESP32 z fizycznymi przyciskami dla każdego przekaźnika, przyzwoitym prądem w USB, przynajmniej 4 kanały, możliwość pomiaru energii... Czy to tak wiele? ;)
Tak, to wiele ;)

Osobiście nie używam żadnych "smart listew".
Do tego pomiar energii...

Listwy to dość niszowy temat, ale daj znać jak znajdziesz coś ciekawego.
Zibi_007

klew wrote: Thu Feb 06, 2025 9:51 am
MichNick wrote: Thu Feb 06, 2025 9:40 am Miałem nadzieję na ESP32 z fizycznymi przyciskami dla każdego przekaźnika, przyzwoitym prądem w USB, przynajmniej 4 kanały, możliwość pomiaru energii... Czy to tak wiele? ;)
Tak, to wiele ;)

Osobiście nie używam żadnych "smart listew".
Do tego pomiar energii...

Listwy to dość niszowy temat, ale daj znać jak znajdziesz coś ciekawego.
To P1 nie jest złe, tylko czasem są problemy z kalibracją. I nie wiadomo od czego to zależy (rewizja, konkretna sztuka). Czasem się udaje i pokazuje OK, a czasem przysłowiowa "kicha". Mnie ostatnio (po ok. pół roku) przestał zliczać zużycie. I nic nie pomaga reset, czy też nawet wgranie nowego softu...
Zachęcam do dodawania urządzeń Zigbee do bramki Z2S, zgłoszenia tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=16638

Nec Hercules contra plures!

Return to “Gotowy sprzęt”