Gosund P1 - problem z osuplowaniem

malarz

Kilka lat temu kupiłem taką listwę, osuplowałem (uszkadzając pad i nie działa mi pomiar, ale to mniej ważne). Później (trochę ponad rok temu) kupiłem kolejną, ale poszła w odstawkę i przeleżała w pudełku na półce. Zrobiłem sobie na drukarce 3D podstawkę do POGO i próbuję ją użyć. I niestety nie wychodzi mi.

Płytka z CPU podpisana "CUCO_Z0_V1.1" oraz "20-3-11" oraz małą czcionką "1.3" u góry. Nie pamiętam jak było w poprzedniej.Płytka z gniazdkami ma datę "20200310", chyba jak na wszystkich zdjęciach w Internecie.

W różnych próbach różne problemy, różne komunikaty.

Jedyne co udało mi się to po podłączeniu z ESP Flash Download Tool 3.9.8 uzyskać "ChipInfo":

Code: Select all

Chip is ESP8285N08
Features: WiFi, Embedded Flash
Crystal is 26MHz
MAC: 4855195b4e95
Manufacturer: 5e
Device: 3214
Status value: 0x0002
Detected flash size: 1MB
Przy starcie programu wybrałem 8266 i tryb DOUT.
Jak wybierałem 8285 nigdy nie uzyskałem identyfikacji cpu, przy 8266 kilkakrotnie wyszło chyba tak samo - nie zapisywałem, w każdym razie 8285N08 było zawsze.

Próby wyczyszczenia pamięci / flaschowania GG wszystkie kończyły się albo "5-chip efuse check fail" albo "2-sync fail" albo brakiem reakzji programu. Podobne wyniki (błędy) miałem też przy ESP Flasher i NodeMCYU-PyFlasher.

Czy ktoś miał kiedyś podobne błędy? Czy ktoś może fleszował P1 z taką płytką CPU.
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.
Pietras81

Hej, ja fleszowałem ich kilka, mam nawet jedną u siebie pod akwarium, wiem że to nie ten poziom ale spróbuj wgrać binarkę z gui za pomocą tasmotizer-1.2
Nie wiem dlaczego ale jest to mój ulubiony program.
https://pietras-81.aqi.eco/

Return to “Gosund”