Cześć wszystkim,
Jestem nowy na forum i dopiero zaczynam swoją przygodę z Suplą. Na co dzień działam na ekosystemie Ewelink + Ropam System i chciałbym jakoś to połączyć z Suplą.
Mam kilka pytań dotyczących ZAMEL LIW-01, bo rozważam jego użycie w swoim setupie.
Czy ZAMEL LIW-01 może wyzwalać inne urządzenia w ekosystemie Supla? Chodzi mi o to, czy da się go tak zaprogramować, żeby na podstawie zliczonych impulsów (np. po przekroczeniu określonej liczby) włączał lub wyłączał inne urządzenie w Supli ?
Mam konkretny pomysł: używam wodomierza impulsowego podłączonego do ZAMEL LIW-01 i chciałbym ustawić powiadomienie o przekroczeniu określonej liczby impulsów (np. zużycia wody).
Idealnie, żeby po tym zdarzeniu sygnał szedł przez przekaźnik do mojej centralki alarmowej Ropam – coś w stylu „jeśli przekroczy X, to zrób Y”. Czy da się to zrobić w Supli, czy potrzebuję dodatkowych modułów?
Najlepiej zeby mozna bylo ustawic dzienne zuzycie wody np na 1000l które to bylo by resetowane co dziennie (kurnik)
Z tego co czytałem na forum bardzo dobrze z t tym licznikiem impulsów współpracuje
https://bmeters.pl/pl/gsd8_r/604/
Jesli ktos uzywa takiego zestawu (LIW + GSD8-R ) fajnie gdybym mógł zadac kilka pytan na priv. zeby nie zasmiecac głównego forum.
ZAMEL LIW-01 i integracja z innymi urządzeniami
-
kiler88
- Been thanked: 1 time