Przycisk uruchomienia sceny w widoku kanałów

kikan

Witam
Mam urządzenie którym steruje tylko i wyłączenie przy pomocy Sceny.
Chcę natomiast żeby ta scena lub jakiś wirtualny przycisk do uruchomienia sceny był widoczny w kanałach jak np. uruchomienie żarówki
Jak to zrobić ?
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

kikan wrote: Sat Mar 29, 2025 5:58 pm Witam
Chcę natomiast żeby ta scena lub jakiś wirtualny przycisk do uruchomienia sceny był widoczny w kanałach jak np. uruchomienie żarówki
Jak to zrobić ?
A nie wystarcza to, że scena jest widoczna w scenach i stamtąd można ją uruchomić?

Takie sterowanie przez "kanał' można zrobić np. dodając "wirtualny przekaźnik" na jakimś urządzeniu (DIY) i wtedy możesz podłączyć Reakcję, aby uruchamiała Scenę.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
myxhir
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

kikan wrote: Sat Mar 29, 2025 5:58 pm Witam
Jak to zrobić ?
Tak jak klew napisał. Na jakimś urządzeniu opartym o GG albo inny DIY musisz wejść w przekaźniki i zwiększyć ilość a nowy przekaźnik ustawić jako wirtualny. Pojawi się na liście i masz coś jak ja gdzie sobie go zaliczasz i już reakcjami robisz co chcesz

Pamiętaj też żeby to sobie jakoś powiązać że jak np wyłączasz przekaźnik to i to urządzenie się wyłącza żeby potem czegoś podwójnego nie było ;)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec

Return to “Pomoc”