Szukam czegoś co można by zapakować do szafki elektrycznej do sterowania roletami jakimś światłem i bramą.
Fajnie by było gdyby było na szynę TH35 choć nie koniecznie... Nie koniecznie drogie bo przez tą budowę to wystarczająco biedny jestem.
Man 14 rolet, bramę i 2x oświetlenie zewnętrzne no i potrzebny jakieś wejście do guzika sterującego ale maks. 2x takie wejście.
Ktoś coś może polecić?
Sterownik wielu urządzeń (ROLET) na szyne TH35
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Do rolet jest SRW-02m (jeden sterownik na dwie rolety).
Masz instalację do rolet zrobioną w gwiazdę? Do przycisków dane zwykle przewody na 230V? Masz silniki w roletach sterowanych poprzez podanie napięcia na jeden z dwóch przewodów (bez pilotów, radia ITP)?
Do oświetlenia ROW-04m
Do bram SBW-02 - dopuszkowy, ale były gdzieś na forum uchwyty na szynę
Masz instalację do rolet zrobioną w gwiazdę? Do przycisków dane zwykle przewody na 230V? Masz silniki w roletach sterowanych poprzez podanie napięcia na jeden z dwóch przewodów (bez pilotów, radia ITP)?
Do oświetlenia ROW-04m
Do bram SBW-02 - dopuszkowy, ale były gdzieś na forum uchwyty na szynę
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
marekmitonski
Wszystkie kable od rolet mam ściągnięte do szafy.
Nie mam fizycznych guzików i nie przewiduje ich dodawania a przynajmniej do każdej rolety oddzielnie.
Sterowanie rolet odbywa się przez podanie napięcia 230 na jeden z dwóch przewodów.
Nie mam fizycznych guzików i nie przewiduje ich dodawania a przynajmniej do każdej rolety oddzielnie.
Sterowanie rolet odbywa się przez podanie napięcia 230 na jeden z dwóch przewodów.
-
klew
To jeśli jeszcze masz możliwość, to przemyśl to okablowanie do rolet.marekmitonski wrote: Fri Apr 04, 2025 6:11 am Wszystkie kable od rolet mam ściągnięte do szafy.
Nie tylko Ty będziesz z tego korzystał. Nie zawsze masz telefon pod ręką. Czasem idziesz z kawą w ręce na taras i potrzebujesz łokciem otworzyć roletę
-
SmartBOB
- Been thanked: 1 time
Hej, to szkoda że nie widziałeś jeszcze SMARTBOBA i nikt ci tego nie zaproponował: https://smartbob.pl/pl/lite-1-poziom/3- ... 1616r.htmlmarekmitonski wrote: Fri Apr 04, 2025 5:53 am Szukam czegoś co można by zapakować do szafki elektrycznej do sterowania roletami jakimś światłem i bramą.
Fajnie by było gdyby było na szynę TH35 choć nie koniecznie... Nie koniecznie drogie bo przez tą budowę to wystarczająco biedny jestem.
Man 14 rolet, bramę i 2x oświetlenie zewnętrzne no i potrzebny jakieś wejście do guzika sterującego ale maks. 2x takie wejście.
Ktoś coś może polecić?
-
marekmitonski
No właśnie czegoś takiego szukam bo nie chciał bym tego rozdzielać nie wiadomo jak.
Co do kabli to trochę musztarda po obiedzie... Jakieś pojedyncze guziki pewnie się pojawią ale obecnie planuje masowy dla całego domu i może po piętrze do sterowania a reszta z aplikacji.
Co do kabli to trochę musztarda po obiedzie... Jakieś pojedyncze guziki pewnie się pojawią ale obecnie planuje masowy dla całego domu i może po piętrze do sterowania a reszta z aplikacji.
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Twój dom twoja sprawa ale ja już wiem że bedziesz tego żałowałmarekmitonski wrote: Fri Apr 04, 2025 7:41 am Jakieś pojedyncze guziki pewnie się pojawią ale obecnie planuje masowy dla całego domu i może po piętrze do sterowania a reszta z aplikacji.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
marekmitonski
Może pilot bo na kable już za późno...
-
marekmitonski
A taki sterownik można by zaprogramować bez jakiejś większej wiedzy programistycznej.
Może GUI-Generic Builder czy już za wiele peryferiów/
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
Chyba nie. Tam jest jakiś 74HC595 shift register i pewnie on steruje przekaźnikami.marekmitonski wrote: Fri Apr 04, 2025 10:29 am A taki sterownik można by zaprogramować bez jakiejś większej wiedzy programistycznej.
Raczej taki sterownik nie będzie wspierany w GG, ale 100% pewności nie mam.
Jeśli szukasz jakichś alternatyw, to zobacz na post SmartBOBa, albo poszukaj np. BoneIO (choć nie wiem na ile on aktualnie współpracuje z Suplą).
Osobiście polecam produkty z oficjalnej listy urządzeń Supli:
https://www.supla.org/pl/devices
Kupując te urządzenia, wspierasz projekt Supla, dzięki czemu serwery chodzą, a projekt jest stale rozwijany.