zamel SBW-02/ANT bardzo słabe wifi

suffeks

to tak ma być? mam bramę 200m od wifi ap, ten zamel z antena zewnętrzna ani razu nie połączył się (antena na bramie 2m nad ziemia zrobiłem test)

w tym samym miejscu przy ziemi mam skrzynkę faac plastikowa i w środku jest sonoff r2 basic, bez anteny specjalnej i on DZIALA :lol:

ale tylko działa tak 1/3 dnia, zalezy jak wiatr wieje

moj wifi ap telefonem robiłem speedtest przy odległości 800m, wiec on jest top z tym nima problemu

jak można ten sonoff poprawić nie wyciągając go z boxu, moze jest jeszcze cos do supli z antena zewnętrzna co działa jak powinno a nie gorzej jak urządzenie bez anteny zewnętrznej

dajta znać thx
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

200 m to nie jest zasięg dla Wi-Fi
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

suffeks wrote: Wed Apr 09, 2025 9:40 pm to tak ma być? mam bramę 200m od wifi ap, ten zamel z antena zewnętrzna ani razu nie połączył się (antena na bramie 2m nad ziemia zrobiłem test)

w tym samym miejscu przy ziemi mam skrzynkę faac plastikowa i w środku jest sonoff r2 basic, bez anteny specjalnej i on DZIALA :lol:

ale tylko działa tak 1/3 dnia, zalezy jak wiatr wieje

moj wifi ap telefonem robiłem speedtest przy odległości 800m, wiec on jest top z tym nima problemu

jak można ten sonoff poprawić nie wyciągając go z boxu, moze jest jeszcze cos do supli z antena zewnętrzna co działa jak powinno a nie gorzej jak urządzenie bez anteny zewnętrznej

dajta znać thx
Nima nic lepszego na Supla. Je LoRa. I działa nie ważne jak wiatr wieje. Poczytej
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
suffeks

ok zalozylem antene stare od pc mobo, dziala o wiele lepi

musze kupic jeszcze wieksza albo kierunkowa

chociaz ta od pc lapie zasieg 200m przy bramie, a ta fabryczna to nic

na zdjeciu widac skrzynke faac w srodku sonoff basic r2 i ma zasieg ("Gate" na screenie)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
suffeks

jak się wchodzi na ten zamel po ip? nie działa jak każde inne urządzenie, chyba że inny port lub panel jest wyłączone?
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

suffeks wrote: Tue Apr 15, 2025 11:26 pm jak się wchodzi na ten zamel po ip? nie działa jak każde inne urządzenie, chyba że inny port lub panel jest wyłączone?
Na żadne oficjalne urządzenie wspierane przez suplę nie wejdziesz po adresie IP.
Trzeba przełączyć w tryb konfiguracyjny.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
suffeks

mogę wejść na sonoff i wemos mini bez problemu zmieniać ustawienia gdy chodzą w trybie normalnym

rozumiem że ten tryb o którym mówisz to robi reset i włącza parowanie?
Zenon
Has thanked: 2 times

suffeks wrote: Fri Apr 18, 2025 10:27 pm mogę wejść na sonoff i wemos mini bez problemu zmieniać ustawienia gdy chodzą w trybie normalnym

rozumiem że ten tryb o którym mówisz to robi reset i włącza parowanie?
Witam.
W oryginalnych urządzeniach z Suplą tak się nie da. Musisz przełączyć w tryb konfiguracyjny (np. w cloud). Połączysz się potem z rozgłaszaną przez urządzenie siecią. Wchodzisz na adres 192.168.1.4 i zmieniasz co potrzebujesz.
Pozdrawiam
Zenon
Stratos37!

Połączyłem się i mam takie ustawienia, żadnych parametrów nie zmienialem, czy takie pozoatawic, ewentualnie coś zmienić?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

Stratos37! wrote: Tue May 06, 2025 8:08 am Połączyłem się i mam takie ustawienia, żadnych parametrów nie zmienialem, czy takie pozoatawic, ewentualnie coś zmienić?
O co pytasz bo ustawinie wiygladają na mSRW-02 dodajesz to w wątku SBW-02 a to dwa różne urzadzenia.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023

Return to “ZAMEL SBW-02”