Cześć,
walczę z podłączeniem SBW-02 jako sterownika bramy garażowej - w cloudzie ustawiona funkcja otiwerania/zamykania bramy garażowej.
Konfiguracja urządzeń: SBW z podłączonymi dwoma kontaktronami B-1F, w cloudzie jeden kontaktron jako czujnik otwarcia (A1-IN1), drugi, z odwróconym działaniem jako czujnik pośredniego otwarcia (A1-IN2). Zasilanie 12V
W Cloudzie zmienia się ikona z otwartej na zamkniętą jak zwieram jeden albo drugi kontaktron. Nie mam stanu pośredniego.
W apce na androida mam stan otwarty przy zwartym kontaktronie na IN2, 50% przy rozwartych obydwu kontatronach i brak reakcji przy zwartym kontaktronie na IN1. Ikona w kontatkronie na I1 zmienia się jak zwieram, rozwieram, ale tylko za pierwszym razem po podłączeniu urządzenia. Ikona w urządzeniu zmienia się w Cloudzie z otwartej na zamkniętą jak przenoszę magnes z IN2 na IN1.
Gdzie szukać problemu - w urządzeniu, kontaktronach czy setupie?
Dzięki za rady
Mirek
Brak aktualizacji statusu w apce
-
Patryk
-
vMZe
Wszystko pięknie ładnie, ale jednak mam wrażenie, że to coś z urządzeniem jest. Jak zrobię reset zasilania to pierwszy raz działa git.Drugi i kolejne już nie bardzo.
M
M
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Nie rozumiem do końca Twojego opisu.vMZe wrote: Wed Apr 16, 2025 8:04 am Wszystko pięknie ładnie, ale jednak mam wrażenie, że to coś z urządzeniem jest. Jak zrobię reset zasilania to pierwszy raz działa git.Drugi i kolejne już nie bardzo.
M
Czy w Cloud ikony zmieniają stan zawsze poprawnie na obu wejściach?
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
vMZe
Wyłączam urządzenie, włączam ponownie, przykładam magnes do kontaktronu na IN1 - zmienia się, zdejmuję - zmienia się, przykładam - nie zmienia się i dalej już tak samo. Kontaktrony podmieniane miejscami i zachowują się identycznie.
Na IN2 działa cały czas poprawnie.
Na IN2 działa cały czas poprawnie.
-
vMZe
Dobra wygląda mi to na uszkodzenie gniazda przyłączeniowego do IN1 - jak zewrę przewód do śruby to działa, a jak przykręcę do gniazda to nie.
-
Patryk
Piszesz, że Masz zasilacz 12V i problem występuje na IN1.
Możliwe, że tak jak piszesz, jest jakiś "zimny lut" na wejściu IN1.
Spróbuj jeszcze zmienić zasilacz na inny (z większym napięciem).
Możliwe że:
viewtopic.php?p=162542#p162542
Możliwe, że tak jak piszesz, jest jakiś "zimny lut" na wejściu IN1.
Spróbuj jeszcze zmienić zasilacz na inny (z większym napięciem).
Możliwe że:
viewtopic.php?p=162542#p162542