Dzień dobry,
Po aktualizacji FSV z wersji 2.8 do wersji 2.12 pojawił się problem z komunikacją między FSV a innymi urządzeniami. Należy przywrócić do ustawień fabrycznych FSV oraz FS (Flood sensor) jeżeli były sparowane, w BOX wystarczy jedynie usunąć FSV. Następnym krokiem jest przypisanie wszystkiego ponownie.
Brak komunikacji po aktualizacji FSV z 2.8 do 2.12
Nic takiego nie zauważyłem. Normalnie się zaktualizowało i po chwili (dłuższej) samo połączyło. Nie twierdzę, że nie masz racji, może u Ciebie było inaczej (pewnie @klew i Auraton się temu przyjrzą), ale nie mogę takiego zachowania po aktualizacji potwierdzić u siebie.MWoj wrote: Fri Apr 18, 2025 2:16 pm Dzień dobry,
Po aktualizacji FSV z wersji 2.8 do wersji 2.12 pojawił się problem z komunikacją między FSV a innymi urządzeniami. Należy przywrócić do ustawień fabrycznych FSV oraz FS (Flood sensor) jeżeli były sparowane, w BOX wystarczy jedynie usunąć FSV. Następnym krokiem jest przypisanie wszystkiego ponownie.
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
To jest oficjalna informacja od Auratona.Zibi_007 wrote: Fri Apr 18, 2025 10:08 pm
Nic takiego nie zauważyłem. Normalnie się zaktualizowało i po chwili (dłuższej) samo połączyło. Nie twierdzę, że nie masz racji, może u Ciebie było inaczej (pewnie @klew i Auraton się temu przyjrzą), ale nie mogę takiego zachowania po aktualizacji potwierdzić u siebie.
Możliwe że miałeś najpierw sprawowany FS z FSV. Jeśli tak, to ta bezpośrednia komunikacja pewnie przestała działać, choć tego wprost nie widać.
Dla pewności sprawdź i jeśli nie działa, to trzeba wszystko jeszcze raz ustawić.
Problem dotyczy wszystkich, którzy mieli Box 25.03 i soft zaworu w wersji 2.8, czyli pewnie dotyczy to wszystkich, którzy testują obecnie ten zestaw.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
Aż mnie sprowokowałeś do wycieczki. Zszedłem do piwnicy, zamiast iść z koszyczkiem do święceniaklew wrote: Sat Apr 19, 2025 6:55 amTo jest oficjalna informacja od Auratona.Zibi_007 wrote: Fri Apr 18, 2025 10:08 pm
Nic takiego nie zauważyłem. Normalnie się zaktualizowało i po chwili (dłuższej) samo połączyło. Nie twierdzę, że nie masz racji, może u Ciebie było inaczej (pewnie @klew i Auraton się temu przyjrzą), ale nie mogę takiego zachowania po aktualizacji potwierdzić u siebie.
Możliwe że miałeś najpierw sprawowany FS z FSV. Jeśli tak, to ta bezpośrednia komunikacja pewnie przestała działać, choć tego wprost nie widać.
Dla pewności sprawdź i jeśli nie działa, to trzeba wszystko jeszcze raz ustawić.
Problem dotyczy wszystkich, którzy mieli Box 25.03 i soft zaworu w wersji 2.8, czyli pewnie dotyczy to wszystkich, którzy testują obecnie ten zestaw.
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
MWoj
Dzień dobry,Zibi_007 wrote: Sat Apr 19, 2025 9:03 amAż mnie sprowokowałeś do wycieczki. Zszedłem do piwnicy, zamiast iść z koszyczkiem do święceniaklew wrote: Sat Apr 19, 2025 6:55 amTo jest oficjalna informacja od Auratona.Zibi_007 wrote: Fri Apr 18, 2025 10:08 pm
Problem dotyczy wszystkich, którzy mieli Box 25.03 i soft zaworu w wersji 2.8, czyli pewnie dotyczy to wszystkich, którzy testują obecnie ten zestaw.I... wszystko działa. Online i offline. Nie wiem, może miało znaczenie to, że najpierw zaktualizowałem boxa, a później zawór? W każdym razie dzięki za info, lepiej dmuchać na zimne, bo to teraz kluczowy element mojego zabezpieczenia przed zalaniem. Zdemontowałem już nakładany zawór, pracujący na WIFI, który miałem wcześniej.
Jeżeli połączył Pan urządzenia nie na wersji 2.8 tylko na wcześniejszej to błąd nie występuje. Błąd występował jedynie w wersji 2.8. Dodam, że jeżeli wszystkie urządzenia zostały sparowane na wersjach wcześniejszych niż 2.8, to felerna wersja nie dawała objawów