sbw-02 + włączniki
-
Piter82
Witam. Mam pytanie dotyczące możliwości połączenia sterownika sbw-02 z napędem sterującym bramą garażową MOTO 600. Oprócz sterowania przez wifi chciałbym żeby była możliwość sterowania za pomocą dwóch włączników np dzwonkowych. Czy jest to możliwe? Jeżeli tak to jak wyglądałby schemat połączenia? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Podpinasz dowolną liczbę przycisków równolegle do styków SBW-02 (styk np. 11 i 14)Piter82 wrote: Mon May 05, 2025 6:19 pm Witam. Mam pytanie dotyczące możliwości połączenia sterownika sbw-02 z napędem sterującym bramą garażową MOTO 600. Oprócz sterowania przez wifi chciałbym żeby była możliwość sterowania za pomocą dwóch włączników np dzwonkowych. Czy jest to możliwe? Jeżeli tak to jak wyglądałby schemat połączenia? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Piter82
Super. Dzięki za błyskawiczną odpowiedz. Jestem raczej laikiem w temacie - jakich kabli użyć do połączenia napędu ze sterownikiem i włącznikami. A propos czy muszą to być włączniki dzwonkowe czy mogę użyć np dwóch standardowych włączników schodowych?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
viewtopic.php?t=8689
Dzwonkowe. Wpinasz równolegle do 11 i 14. Przewody jakiekolwiek. Jeśli bezporzewodowo przez WiFi to mogą być dzownkowe lub standardowe przy czym wtedy bez internetu nie będą działać.
Dzwonkowe. Wpinasz równolegle do 11 i 14. Przewody jakiekolwiek. Jeśli bezporzewodowo przez WiFi to mogą być dzownkowe lub standardowe przy czym wtedy bez internetu nie będą działać.
SUPLA.... Nareszcie w domu.