[i] Wersja 25.05

mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

W TestFlight pojawi się wkrótce kolejne wydanie aplikacji Supla. Lista zmian poniżej:
  • Aplikacja zyskała kilka udogodnień związanych z widżetami:
    • Można przypisać wybraną akcję do przycisku bocznego (dostępne od iOS 18)
    • Zdefiniowane akcje można dodawać do centrum sterowania (dostępne od iOS 18)
    • Zdefiniowane akcje można wykonywać z widżetu dodanego do ekranu (dostępne od iOS 17)
    Aby jednak móc z tych akcji korzystać, trzeba je najpierw zdefiniować w Ustawiania -> Akcje dla widżetów
  • Dodano widżet pozwalający na podgląd temperatury i/lub wilgotności (dostępne od iOS 17)
  • Poprawiono problem powodujący zatrzymanie się aplikacji w momencie próby pokazania dialogu do oceny aplikacji. Możliwe, że to jest problem, który zgłaszaliście, ale nie mam takiej pewności, dlatego zapraszam do dalszego testowania.
  • Przebudowano sposób w jaki przechowywane są wasze ikony dodane przez cloud (było to wymagane ze względu na to jak działają widżety w iOS), mam nadzieję, że tym też ograniczę liczbę nieoczekiwanych zatrzymań aplikacji.
Edit 23.05 - post:
  • Dodano widżet pojedynczej akcji. Widżet w najmniejszym rozmiarze.
  • Dodano widżet podwójnej akcji. Widżet w najmniejszym rozmiarze.
  • Widżet podglądu temperatury został rozszerzony o rozmiar średni.
  • Poprawiono błąd ciemnych przycisków akcji na widoku detali przełącznika.
Zapraszam do dzielenia się uwagami :)
Last edited by mipolansk on Fri May 23, 2025 8:31 pm, edited 2 times in total.
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

Widżety działaja , pryznajmniej na szybko dodałem jeden kanał.
Przydało by się jakieś potwierdzenie kliknięcia, dziwiek czy wibracja bo obecnie ciężko zweryfikować czy akcja się wykonała.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
mipolansk

robertklepacki94 wrote: Mon May 19, 2025 12:37 pm Przydało by się jakieś potwierdzenie kliknięcia, dziwiek czy wibracja bo obecnie ciężko zweryfikować czy akcja się wykonała.
Słuszna sugestia, zapomniałem o tym, dodam.
PuteR

Nie można dodać widżetu szybkiego podglądu. Pokazuje że konfiguracja widżetu jest nie prawidłowa.
mipolansk

PuteR wrote: Mon May 19, 2025 7:01 pm Nie można dodać widżetu szybkiego podglądu. Pokazuje że konfiguracja widżetu jest nie prawidłowa.
A pokaż jak go skonfigurowaleś?
shimano73
Been thanked: 1 time

Na moim 12 mini działa 😁. Czy ktoś wie czy można zmienić kolor tła ? I tak jak pisali koledzy wcześniej przydało by się jakies potwierdzenie dotknięcia .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by shimano73 on Mon May 19, 2025 7:35 pm, edited 1 time in total.
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
mipolansk

shimano73 wrote: Mon May 19, 2025 7:33 pm Na moim 12 mini działa 😁. Czy ktoś wie czy można zmienić kolor tła ?
Kolor tła zależy od trybu. W trybie nocnym jest ciemny, a w trybie dziennym jasny.

No i to jest widżet akcji, a nie szybkiego podglądu ;)
PuteR

mipolansk wrote: Mon May 19, 2025 7:08 pm
PuteR wrote: Mon May 19, 2025 7:01 pm Nie można dodać widżetu szybkiego podglądu. Pokazuje że konfiguracja widżetu jest nie prawidłowa.
A pokaż jak go skonfigurowaleś?
Po dodaniu nie widać temperatury na widżecie ,po kliknięciu przechodzi do aplikacji. To akurat spoko ale temperatura chyba powinna być widoczna na widżecie.
Przy akcjach to rozumiem że nie będzie widać aktualnego stanu danego przełącznika czy bramy ??
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by PuteR on Mon May 19, 2025 7:57 pm, edited 1 time in total.
mipolansk

Powinna się pokazać, ale widzę, że korzystasz z czegoś, czego nie sprawdzałem, bo patrzyłem tylko na THW jak ten widżet będzie działał. A jak u innych? Możecie dodać testowo jakiś widżet z temperaturą i dać znać czy działa?
PuteR

mipolansk wrote: Mon May 19, 2025 7:57 pm Powinna się pokazać, ale widzę, że korzystasz z czegoś, czego nie sprawdzałem, bo patrzyłem tylko na THW jak ten widżet będzie działał. A jak u innych? Możecie dodać testowo jakiś widżet z temperaturą i dać znać czy działa?
Teraz dodałem THW i też nie widać. Dodatkowo prawie za każdym razem po kliknięciu widżetu akcji wyświetla się ten błąd, ale sama akcja się wykonuje chociaż z małym opóźnieniem.

Return to “iOS”