Licznik impulsów i OCR

zlomar
Has thanked: 1 time

W GUI wybrałem licznik impulsów - natomiast w cloud nie mogę skonfigurować zakładki OCR - czy możecie podpowiedzieć co trzeba wybrać GG ?
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

OCR to rozpoznawanie znaków/tekstu z obrazu jeżeli się nie mylę. Co chcesz odczytywać z impulsów?
YoMan
Has thanked: 1 time

Użytkownik @Zibi_007 w innym wątku o Zgbee link tutaj viewtopic.php?p=206863#p206863
pokazał zdjęcie właśnie z odczytem licznika i zdjęć - widoczna zakładka OCR
wiem że to też jest dostępne w testowych urządzeniach CamMeter

myślałem że w GG to też jest dostępne jako właśnie licznik impulsów

Chce uzyskać funkcjonalność odczytu zdjęcia z ESP32Cam - odczytywać licznik elektryczny , pobrać to zdjęcie i wykorzystać jako załącznik do rozliczeń prądu. (nie mogę zainstalować licznika MEW ani nic podobnego - musi to być zdjęcie).
RomanG
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

Urządzenie, o którym mówi @Zibi_007, to produkt komercyjny - przede wszystkim ze względu na oprogramowanie, więc raczej legalnie nigdzie go nie znajdziesz. Przynajmniej tak mi się wydaje. :)
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

zlomar wrote: Mon Jul 14, 2025 5:54 pm Użytkownik @Zibi_007 w innym wątku o Zgbee link tutaj viewtopic.php?p=206863#p206863
pokazał zdjęcie właśnie z odczytem licznika i zdjęć - widoczna zakładka OCR
wiem że to też jest dostępne w testowych urządzeniach CamMeter

myślałem że w GG to też jest dostępne jako właśnie licznik impulsów

Chce uzyskać funkcjonalność odczytu zdjęcia z ESP32Cam - odczytywać licznik elektryczny , pobrać to zdjęcie i wykorzystać jako załącznik do rozliczeń prądu. (nie mogę zainstalować licznika MEW ani nic podobnego - musi to być zdjęcie).
Nie. To urządzenie testowe, w przyszłości komercyjne, oparte o AI ->czytaj kosztowne w uzytkowaniu
YoMan

Return to “GUI Generic”