Alexa

Mikos1

Witam,
Mam problem nie mogę odłączyć integracji z Alexa na Google, otwieranie bramy jest z google a stan otwarcia bramy na Alexa (której nigdy nie posiadałem) teraz nie mogę zrobić żeby obie były w Google ( google home nie może załadować stanu bramy).
Czy muszę usunąć urządzenie zresetować je i jeszcze raz dodać? Jak robię jak jest w instrukcji to nie mam opcji odłączyć integracji z Alexa.

Pozdrawiam
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Mikos1 wrote: Wed Jul 23, 2025 7:01 am otwieranie bramy jest z google a stan otwarcia bramy na Alexa (której nigdy nie posiadałem) teraz nie mogę zrobić żeby obie były w Google ( google home nie może załadować stanu bramy).
Nie rozumiem tego. Jak stwierdziłeś, że stan otwarcia jest "na Alexa" jak nie masz Alexy ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Mikos1

Sterowanie bramą ma integrację z google home, a czujnik otwarcia z alexa
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

To nie oznacza, że masz jakąś integrację włączoną czy też nie.
Tam możesz ukryć dany kanał lub pokazać w określonej integracji.
Google potrafi obsłużyć kanały sterowania bramami, który ma stan otwarcia ale samego/niezależnego czujnika nie. Dlatego nie widać przycisku "Google Home" ale pomimo to informujemy Google czy brama jest otwarta/zamknięta kanałem bramy.
Alexa zaś nie wspiera bram ale wspiera czujniki.

Jeśli w aplikacji widzisz poprawnie stan bramy, a Google Ci go nie pokazuje to już musisz rozmawiać z Google.
SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “Pomoc”