Sonoff T1 - brak wifi, nie mruga
-
szliri
Witam, mam problem. Po zmianie dostawcy internetu dioda we włączniku wifi nie mruga. Włącznik również nie reaguje na przycisk reset. Żeby było śmieszniej takie coś dzieje się w dwóch włącznikach, dwa pozostałe normalnie udało się sparować. Jest jakaś możliwość wymuszenia resetu? Coś wyczytalem, że niby zwierając odpowiednie piny da się, ale nic ponad to nie wyczytałem. Z góry dzięki za pomoc

-
wojtas567
A jaki tam masz soft?
Możesz zrobić wifi na swoim telefonie takie jak miałeś wcześniej wtedy T1 zalogują się do sieci i tam zmienić dane lub wymusić tryb konfiguracji przez serwer chyba że to jest stary soft to nie zadziała.
Możesz zrobić wifi na swoim telefonie takie jak miałeś wcześniej wtedy T1 zalogują się do sieci i tam zmienić dane lub wymusić tryb konfiguracji przez serwer chyba że to jest stary soft to nie zadziała.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
Przytrzymaj długo (minimum 10s) przycisk. Powinien szybko migać, oznacza to, że wszedł w tryb konfiguracji. Nie wiem czy zadziała, ale jeśli jest tam soft z serii MiniTigger Supla to może się udać.szliri wrote: Wed Jul 23, 2025 6:04 pm Witam, mam problem. Po zmianie dostawcy internetu dioda we włączniku wifi nie mruga. Włącznik również nie reaguje na przycisk reset. Żeby było śmieszniej takie coś dzieje się w dwóch włącznikach, dwa pozostałe normalnie udało się sparować. Jest jakaś możliwość wymuszenia resetu? Coś wyczytalem, że niby zwierając odpowiednie piny da się, ale nic ponad to nie wyczytałem. Z góry dzięki za pomoc
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
szliri
Oj kolego tego to Ci nie powiem, bo jestem laikiem więc nie mam pojęcia.wojtas567 wrote: Wed Jul 23, 2025 6:22 pm A jaki tam masz soft?
Przytrzymywanie długo przycisków zarówno tego od włączania i wyłączania światła jak i tego "reset" nic nie daje. Dioda od WIFI powinna mrugać a po prostu nie świeci w ogóle.. Do tego włącznik powinien wydawać dźwięki przy naciskaniu reset a tego nie robi. Nawet ona parę godzin odłączyłem je od pradu, ale też nic to nie dało. Dziwne, bo dwa pozostałe włączniki sparowały się bez problemu i dioda Mrugała w nich, a te dwa tak jakby zwieche złapały. Spróbowałem nawet na telefonie hotspota zrobić z taką nazwą jaką miała poprzednia sieć, myśląc, że może się połączą, ale to też nic nie dało.Zibi_007 wrote: Wed Jul 23, 2025 6:27 pm
Przytrzymaj długo (minimum 10s) przycisk. Powinien szybko migać, oznacza to, że wszedł w tryb konfiguracji. Nie wiem czy zadziała, ale jeśli jest tam soft z serii MiniTigger Supla to może się udać.
-
szliri
Napisałem w pierwszym poście
W takim razie znajdę gdzieś jakiś poradnik jak to podłączyć do programatora?szliri wrote: Wed Jul 23, 2025 6:04 pmŻeby było śmieszniej takie coś dzieje się w dwóch włącznikach, dwa pozostałe normalnie udało się sparować.